Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyírségi kutyaviadalok szervezőit ítélhetik el 

| 2022. 02. 26. | 18:12:00
Öten állnak bíróság elé Nyíregyházán.
Nyírségi kutyaviadalok szervezőit ítélhetik el 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Előkészítő ülést tartanak március 2-án a Nyíregyházi Járásbírságon öt olyan vádlott büntetőügyében, akik kutyákat használva szerveztek állatviadalokat Nyíregyházán és környékén. A terheltekkel szemben tiltott állatviadal szervezésének bűntette, állatkínzás és más bűncselekmények miatt emeltek vádat.

A vádirat szerint az elsőrendű vádlott, a kótaji B. B. 2017-től kezdődően tartott, képezett ki és adott el kutyákat viadalokra. E tréning során a férfi speciális padon futtatta, rövid, különösen vastag, súlyos láncon tartotta az állatokat, s téttel nem bíró harcokban próbálta ki őket. Engedetlenségük esetén a kutyákat bántalmazta. Az ügyészség szerint a vádlott tettével különös nagy szenvedést okozott a négylábúaknak, a kutyák alultápláltak voltak, és ki voltak száradva, amikor a terrorelhárítókkal együtt a rendőrség elfogta a bűncselekmény terheltjeit. 

A büntetőügy másik négy vádlottja (dögei, erdőkertesi, kisbágyi, nyíregyházi lakosok) szintén rossz körülmények között végezte kutyák felkészítését viadalokra; a férfiak ismerték egymást, és rendszeresen szerveztek kutyaharcokat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés