Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az erőszak vádja már megdőlt, most elutasították a panaszt

| 2022. 03. 25. | 11:26:00
A rendőrnő súlyos állításai közül egy sem nyert bizonyítást.
Az erőszak vádja már megdőlt, most elutasították a panaszt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elutasította a Központi Nyomozó Főügyészség annak a rendőrnőnek a panaszát, aki szexuális erőszak miatt jelentette fel a kollégáit. Az erről szóló március 25-i közlemény szerint a főügyészség – valamennyi vizsgált bűncselekmény vonatkozásában – elutasította az eljárást bűncselekmény hiányában megszüntető határozat elleni panaszt.

A nő az eljárást megszüntető határozat ellen panaszt jelentett be. A feljelentő panaszában és annak számos kiegészítésében – amelyekben korábbi vallomásait újra, indokolás nélkül módosította – továbbra is azt állította, hogy sérelmére szexuális erőszakot követtek el, és kérte az eljárás folytatásának elrendelését további bizonyítási indítványok előterjesztése mellett.

A Központi Nyomozó Ügyészség az ügyiratok felülvizsgálata során azt állapította meg – hangsúlyozták –, hogy a széles körű, mindenre kiterjedő nyomozás alapos volt és a beszerzett bizonyítékok egyértelműen cáfolják a szexuális erőszak, valamint a sérelmezett további cselekmények megtörténtét. A főügyészség rámutatott, a feljelentő által indítványozott nyomozati cselekmények végrehajtása sem vezetne más eredményre, azokat részben elvégezték, továbbá „azok egyébként sem alkalmasak az általa sérelmezett bűncselekmények megtörténtének bizonyítására”.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés