Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kinyitotta a gázcsapot, hogy a nő életére törjön

| 2022. 03. 11. | 15:12:00
Emberölés kísérletével gyanúsítják a szabolcsi férfit.
Kinyitotta a gázcsapot, hogy a nő életére törjön
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2022. március 11-én az emberölés bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban 1 hónapra elrendelte P.J. gyanúsított letartóztatását - közölte a Szabolcsihírrel Resán Dalma sajtószóvivő.

Szakítottak

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2021. nyarától állt szoros érzelmi kapcsolatban a sértettel, de kapcsolatuk a férfi italozó életmódja miatt 2021. decemberében véget ért. Idén március 1-én ismét felvették egymással a kapcsolatot, ugyanis a férfi ház körüli munkákat végzett az asszony lakóházánál. Március 7-én, miközben az asszony munkahelyén tartózkodott, a férfi benyomta lakóháza ablakát, bement, és a gáztűzhelyhez csatlakozó flexibilis csövet több helyen kilyukasztotta, megrongálta azért, hogy a kiáramló gázzal az asszony életét kioltsa.

Gázszagot érzett

Mikor a sértett hazaért, észlelte az erős gázszagot, és felfedezte a megrongált gázvezetéket, ezért egy szeleppel elzárta a tűzhelyhez vezető gázt, és kiszellőztette a lakást.

Másnap a férfi visszament a házhoz és az előző naphoz hasonlóan az ablakon keresztül bement a házba, ahol kinyitotta az elzárt gázcsapot, hogy így törjön az asszony életére. Aznap a sértett egy munkatársával tért haza, hogy megjavítsák a sérült gázvezetéket. Ekkor ismét megérezték az erős gázszagot, észlelték a kinyitott gázcsapot, így miután elhárították az életveszélyt, értesítették a rendőrséget.

Elrejtőzne

A gyanúsított több napon át, kitartóan próbálta véghezvinni tervét, ezért a bíróság döntése szerint megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra helyezése esetén újra megkísérelné a bűncselekmény elkövetését vagy elszökne, elrejtőzne a hatóságok elől, ezért elrendelte letartóztatását.

A végzés nem végleges, az ügyészség tudomásul vette, de a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be ellene.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés