Hirdetés

Megfojtotta élettársát, majd moziba ment

police.hu

2022.04.04. 14:00

Megfojtotta élettársát, majd moziba ment

Az anyjával.

Hirdetés

Hirdetés

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztály és a Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói a bejelentéstől számított három órán belül, egy XV. kerületi mozi vetítőtermében fogták el azt a 32 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint április 3-án megölte élettársát.

A nyomozás adatai szerint a férfi körülbelül két hónappal korábban ismerkedett meg a 30 éves nővel. A bűncselekmény napján a XIV. kerületi lakásban táncolás közben vesztek össze, a férfi a másik szobába küldte a nő gyerekét, majd bántalmazta az asszonyt, végül elment otthonról. Amikor a kisfiú elő mert jönni, az anyját a padlón fekve találta, már nem lélegzett. Telefonon hívta az apját, majd a mentőkkel is beszélt, akiket azután ő engedett be a lakásba. A mentőszolgálat munkatársai megpróbálták újraéleszteni az áldozatot, de nem lehetett rajta segíteni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a helyszínen beszerzett adatok alapján hajtóvadászatot indított az élettárs után. A rendőröknek sikerült telefonon elérni a férfit, ő azonban nem volt hajlandó elárulni, hogy hol tartózkodik. A hajtóvadászat eredményeként a BRFK életvédelmi nyomozói a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársaival 21 óra 35 perckor egy XV. kerületi bevásárlóközpont mozijában találták meg és fogták el a feltételezett elkövetőt, aki anyjával éppen az új szuperhősfilmet nézte.

C. Károlynak esélye sem volt az ellenállásra, megbilincselve állították elő a Teve utcába, ahol emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A férfi a bántalmazást beismerte, az ölést azonban tagadta – annak ellenére, hogy az április 4-én soron kívül elvégzett igazságügyi boncolás megállapította: az áldozatot megfojtották. A gyanúsítottat a fővárosi rendőrök őrizetbe vették, indítványozták letartóztatását.

emberölés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés