Hirdetés

Végre megtudjuk, ki volt a Fenyő-gyilkosság felbujtója?

2022.12.07. 16:18

Végre megtudjuk, ki volt a Fenyő-gyilkosság felbujtója?
Portik Tamás (balra) és Jozef Rohác az Aranykéz utcai merénylet és a Fenyő-gyilkosság összevont tárgyalásán (Fotó: MTI)

Portik Tamás váratlanul vallomástételre jelentkezett.

Hirdetés

Fordulat történt a Fenyő-gyilkosság miatt zajló büntetőperben: Portik Tamás két ügyvédváltás után váratlanul vallomástételre jelentkezett. A Fővárosi Törvényszék csütörtökön rendkívüli tárgyalási napon hallgatja ki a Fenyő-gyilkosság kapcsán a Vico teljhatalmú urának meggyilkoltatása vádja miatt felelő egykori olajozó bűnözőt - írja a Magyar Nemzet.

A két gyilkosság megbízójaként jogerősen összesen 28 évre ítélt egykori olajozó bűnöző., Portik Tamás eddig csak egyszer tett vallomást, még 2021 februárjában. Ekkor azt állította, mentorától, a néhai Drobilich Gábortól és a rendőrségtől azt a megbízást kapta, hogy Gyárfás Tamást és Princz Gábort addig beszéltesse, míg nem sikerül titokban rögzítenie, hogy közük van a Fenyő-gyilkossághoz. 

A perben Gyárfást azzal vádolják, hogy megbízta Tasnádi Pétert, ölesse meg üzleti ellenlábasát, Fenyő Jánost. Tasnádi elvállalta, de nem teljesítette a megbízást, ezért a vád szerint Gyárfás felbujtotta Portik Tamást, ölesse meg Fenyőt. Portik aztán Jozef Roháccsal le is lövette a médiamogult 1998. február 11-én a Margit utca–Margit körút sarkánál.

gyilkosságGyárfás TamásFenyő-gyilkosságPortik Tamás

Hirdetés

Hirdetés