Hirdetés

Nem tudta félrevezetni a rendőröket a kemecsei férfi

police.hu

2023.02.13. 18:43

Nem tudta félrevezetni a rendőröket a kemecsei férfi
Fotó: police.hu

Hiába trükközött, nem jött be.

Hirdetés

A rendőrségre 2023. február 10-én éjszaka 1 óra körül egy kemecsei férfi tett bejelentést, aki azt állította, hogy éjszakai sétája közben betörőt látott elszaladni a helyi pénzintézetből, aminek a bejárati ajtaja meg van rongálva. A rendőrök haladéktalanul a helyszínre mentek, felvették a kapcsolatot a bejelentővel és megkezdték az adatgyűjtést.

A betörésre tett kísérlet nyilvánvaló volt, rövid időn belül pedig azt is megállapították, hogy valójában az a 19 éves helybeli férfi próbált meg betörni a pénzintézetbe, aki a bejelentést tette azért, hogy elterelje magáról a gyanút. Az elkövető az épület bejárati ajtaját ugyan megrongálta, de bejutni nem tudott, így feladta tervét és zsákmány nélkül távozott.  

Félrevezető bejelentésével nem tudta megtéveszteni a rendőröket. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Kemecsei Rendőrőrsének munkatársai M.R.-t lopás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanújával előállították, kihallgatták és őrizetbe vették. A gyanúsított beismerő vallomást tett, elmondta, hogy a betörés útján szerzett pénzből külföldre utazott volna.

A rendőrség előterjesztést tett a gyanúsított letartóztatásának ügyészi indítványozására, amit azóta az illetékes bíróság elrendelt.

lopásKemecsebetörés

Hirdetés

Hirdetés