Hirdetés

A szomszédvárban mesterien csinálják ezt!

unideb.hu

2018.01.16. 14:20

A szomszédvárban mesterien csinálják ezt!
Fotó: unideb.hu

Most már csak választaniuk kell a leendő hallgatóknak.

Hirdetés

Hirdetés

Folyamatosan megújuló képzéssel 7 alap- és 7 mesterszak, valamint több szakirányú továbbképzési szak széles kínálatával várja leendő hallgatóit a Debreceni Egyetem Műszaki Kara - írja az unideb.hu.

Az egyetem karai közül egyedüliként a Műszaki Kar valósította meg azt, hogy a hallgatók valamennyi alapképzést – annak elvégzése után – mesterszakon folytathatnak tovább.

– Számunkra fontos, hogy minél szélesebb körű ismeretekkel bocsássuk el végzett diákjainkat, akik a képzés folyamatos átalakításának, a specializációk bővítésének, valamint a kar széleskörű intézményi kapcsolatainak köszönhetően az ipar 4.0 ismereteinek birtokában, a munkaerőpiac igényeinek, elvárásainak megfelelő diplomát szerezhessenek – mondta el a portálnak Szűcs Edit.

A dékán kiemelte: az ipari vállalatokkal ápolt kapcsolatok fontosságát szem előtt tartva a jelenlegi egy, már zajló duális képzés mellett – amelyet az egyetem történetében először a Műszaki Kar vezetett be – további három szakon folyik az előkészítő munka duális képzés indítására.

- A várossal és a Debrecenben működő vállalatokkal kialakított szoros kapcsolatnak köszönhetően szinte biztos, hogy aki nálunk végez, az a munkaerőpiacon hasznosítható tudás birtokában sikeresen el tud majd helyezkedni – hangsúlyozta Szűcs Edit.

A kar stabil hallgatói létszámán belül egyre növekvő tendenciát mutat a külföldi diákok száma, jelenleg több mint 400-an tanulnak az angol nyelvű képzéseken.

Január 18-án nyílt napot tartanak a Műszaki Karon, ahol az érdeklődők tanárok, diákok közreműködésével, előadások, bemutatók során ismerkedhetnek a képzési kínálattal és diákélettel.

debreceni egyetemműszaki kar

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés