Hirdetés

Könnyebbség a Debrecenben tanuló szabolcsiaknak

szabolcsihir.hu

2018.12.13. 16:02

Könnyebbség a Debrecenben tanuló szabolcsiaknak
A hallgatóknak könnyebbség és előny (Illusztráció: Pixabay)

Józan paraszti ésszel is így van rendjén.

Hirdetés

Hirdetés

Együttműködési megállapodást írt alá a Debreceni Egyetem és a Nyíregyházi Tankerületi Központ képviselője arról, hogy a jövőben nyíregyházi állami köznevelési intézményekben is teljesíthessék 1 éves gyakorlatukat a felsőoktatási intézmény osztatlan tanárképzésében részt vevő hallgatók.

Ezt az a tény indokolta, hogy az egyetem majdnem 30 ezer hallgatójának negyede Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei. 

A Debreceni Egyetem Tanárképzési főigazgatója rámutatott: az ötéves munka lezárása után a hallgatók az egyetemi képzésben záróvizsgát tesznek, majd a hatodik évet összefüggő szakmai gyakorlatként valamely középiskolában vagy általános iskolában töltik.

– Ez új elem, az első hallgatók most végzik ezt a típusú gyakorlatot. Nekünk nagyon fontos az, hogy a hallgatók minél több partneriskolába eljuthassanak. Továbbá az is, hogy olyan intézményekbe kerülhessenek a diákok, ahol korábbi kapcsolataik vannak, vagy most építenek ki újakat

– mondta Maticsák Sándor.

Korábban is fogadtak már egyetemi gyakorlatukat töltő hallgatókat a nyíregyházi iskolák, de a jövőben ez rendszeres lesz. – A Nyíregyházi Tankerületi Központ számára valódi mérföldkőnek tekinthető ez az alkalom. Jelentősen emeli a köznevelési intézményeink presztízsét az a tény, hogy alkalmasnak találják az itt tanító pedagógusokat arra, hogy a leendő tanárokat oktathassák és nevelhessék – emelte ki Gaszperné Román Margit főigazgató.

Nyíregyházapedagógusdebreceni egyetem

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés