Hirdetés

Középiskolások, ezért megérheti Nyíregyházát választani

Szabolcsihír

2019.01.21. 18:30

Középiskolások, ezért megérheti Nyíregyházát választani
A középiskolások mentőtiszt szakot is választhatnak (Fotók: Debreceni Egyetem)

A diplomázók 90 százaléka néhány hónapon belül elhelyezkedik.

Hirdetés

Egyszerre tanulhatnak, és a munka világában is gyakorlatot szerezhetnek a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának duális képzésére jelentkező középiskolások. A szociális munka alapszakot ebben a formában az idei felvételi eljárásban hirdeti meg először az intézmény – tájékoztat az unideb.hu. A kar Nyíregyházán működik.

A másik újdonság – közölte Semsei Imre dékán –, hogy a 28 éve működő nappali tagozatos védőnőképzést 2019 szeptemberétől már levelező formában is elindítjuk. Csaknem 400 üres védőnői álláshely van az országban és a munkáltatók részéről már évek óta megfogalmazódott az igény a levelező munkarendű védőnő képzésére. Ennek elindításával a dekán szerint remélhetőleg hozzájárulnak a munkaerőhiány felszámolásához.

A karon az idei felvételi eljárásban az egészségtudományi, társadalomtudományi és pedagógusképzési területen kínálnak alap- és mesterképzéseket. A középiskolások mentőtiszt, szülésznő, ápoló, védőnő, valamint egészségügyi szervező és szociális munka alapszakok közül választhatnak nappali, vagy levelező tagozaton.

– A nálunk végzett hallgatók kilencven százaléka fél éven belül el tud helyezkedni – mondta a dékán, hozzátéve, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ ösztöndíjprogramja még vonzóbbá teheti a kar képzéseit.

Az Egészségügyi Kar leendő hallgatói valamennyi szakon jelentős gyakorlati tapasztalatot szerezhetnek, korszerű eszközökkel felszerelt ápolói, védőnői, szülésznői és mentőtiszti demonstrációs szaktantermekben készülnek fel az általuk választott hivatásra.
egészségügydebreceni egyetem

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés