Hirdetés

Új képzések indulnak a közeli Hajdúböszörményben

unideb.hu

2019.01.17. 16:46

Új képzések indulnak a közeli Hajdúböszörményben
Fotó: unideb.hu

Értékálló és korszerű ismereteket szerezhetnek itt a fiatalok.

Hirdetés

Hirdetés

A hiánypótló gyógypedagógia és romológia alap-, valamint szociálpedagógia mesterszakkal, továbbá a kiszámítható jövőt kínáló óvodapedagógus, illetve csecsemő- és kisgyermeknevelő képzésekkel várja a továbbtanulni szándékozókat a Debreceni Egyetem hajdúböszörményi kara.

A Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar (DE GYGYK) a régió és a Debreceni Egyetem egyik legdinamikusabban fejlődő kara. A hozzánk jelentkezőket olyan értékálló és korszerű ismeretekkel vértezzük fel, amely alkalmassá teszi a végzett hallgatókat arra, hogy diplomájuk birtokában a pedagógiai, valamint a szociális szféra megannyi területén sikerrel érvényesüljenek, és megtalálják a személyes önmegvalósítás útját. Oktatóink 70 százaléka rendelkezik tudományos minősítéssel, számos kutatóműhelyben folyik tudományos munka, melyek garanciát jelentenek a minőségi képzésre – hangsúlyozta Bálint Péter dékán.

Jó esély az elhelyezkedésre

A hajdúböszörményi karon szerzett diploma közismerten jó esélyt ad az elhelyezkedésre, tekintettel arra, hogy képzések társadalmi igényt elégítenek ki - tette hozzá a dékán.

A diplomás szociálpedagógusok a szociális és gyermekvédelmi ellátórendszer szinte bármelyik intézményében könnyedén elhelyezkedhetnek, vagy tovább gyarapíthatják tudásukat az országban először Hajdúböszörményben indult szociálpedagógus mesterszakon.

Az óvodapedagógus hallgatók 83 százaléka a diploma megszerzését követően azonnal munkát vállal, 5 százalékuk még tanul is mellette.

Új szak indul

Idén először választhatják a jelentkezők a kar új romológia alapszakját, amelyet azoknak a fiataloknak ajánlanak, akik egyfajta összekötő kapocsként szeretnének a jövőben közreműködni a romák, valamint a hátrányos helyzetben élők és a különböző társadalmi szervezetek között. Az itt végzett szakemberek számos munkahelyen elhelyezkedhetnek: települési önkormányzatoknál, kulturális szervezeteknél, alapítványoknál, segélyszervezeteknél, rendőrségnél, közoktatási intézményekben, illetve a szociális intézményi szférában.

A karon működő Lippai Balázs Roma Szakkollégium már évek óta összefogja a roma származású, illetve roma kultúra iránt érdeklődő hallgatókat azzal a céllal, hogy értékteremtő, egymást támogató közeg jöjjön létre, továbbá segíti a diákok tehetségének kibontakoztatását.

 

debreceni egyetemHajdúböszörmény

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés