Hirdetés

Lábon elkelnek a nyíregyházi kar hallgatói

unideb.hu

2020.01.15. 08:38

Lábon elkelnek a nyíregyházi kar hallgatói
A mentőtiszti szak hallgatói (Fotó: Unideb.hu)

A Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán január 16-án tartanak nyílt napot.

Hirdetés

Hirdetés

Egyedülálló ösztöndíjakkal, korszerű skill laborokkal és duális képzéssel várja leendő hallgatóit a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara (DE EK), ahol január 16-án nyílt napon tájékozódhatnak továbbtanulási lehetőségeikről az érdeklődők.

Mint az Unideb.hu írja, az idei felvételi eljárásban a középiskolások a népszerű mentőtiszt, szülésznő, ápoló, védőnő, valamint egészségügyi szervező és szociális munka alapszakok közül választhatnak nappali, vagy levelező tagozaton. – A nálunk végzett hallgatók, ahogy mondani szokás, már lábon elkelnek. Az egészségügyben és szociális területen az egész országban olyan nagy szükség van a jól képzett szakemberekre, hogy a munkaadók szinte kapkodnak a friss diplomások után – fogalmazott Móré Marianna dékán. Hozzátette, hogy a szakdolgozók anyagilag egyre megbecsültebbek, az egyetemi évek alatt pedig párját ritkító ösztöndíjprogramra pályázhatnak a kar hallgatói.

A Debreceni Egyetem nyíregyházi campusának alapszakjai közül a szülésznő és a mentőtiszt képzés egyedülálló a régióban. – A mentőtiszt hallgatóknál már a képzési idő alatt kialakul egy példaértékű bajtársi közösség. Ebben a szakmában nagyon össze kell zárni, érteni kell egymást, gyorsan kell cselekedni. Az Országos Mentőszolgálat munkatársai az első perctől kezdve erre nevelik a hallgatókat – tájékoztatott Móré Marianna.

A leendő mentőtisztek, ápolók, védőnők, szülésznők a képzés ideje alatt jelentős gyakorlati tapasztalatot szerezhetnek egyebek mellett a kar korszerű demonstrációs szaktantermeiben. A szimulációs eszközpark 2020-ban tovább bővül, így azok, akik szeptembertől tanulmányaikat Nyíregyházán folytatják, egy minden korábbinál modernebb, digitális skill laborban készülhetnek fel az általuk választott hivatásra.

Nyíregyházadebreceni egyetemEgészségügyi Kar

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés