Hirdetés

Egyetemi szóbeli vizsgák: kettesével!

Magyar Nemzet

2020.11.14. 13:16

Egyetemi szóbeli vizsgák: kettesével!
A kép illusztráció

Az írásbelik kijavításával várni kell.

Hirdetés

A középiskolákhoz hasonlóan az egyetemek és főiskolák is digitális oktatásra álltak át a hét közepén. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) elkészítette az ágazati ajánlást, ami a rendkívüli helyzetben iránymutatást ad a helyi járványügyi intézkedési tervek kidolgozásához – számolt be a Magyar Nemzet.

Szabályozták a vizsgáztatás rendjét is: ennek értelmében a szaktárca engedélyezi a személyes, szóbeli számonkéréseket, de csak ha azok digitális formában nem oldhatók meg. A fiatalok csak ütemezett, előre egyeztetett időpontokban vizsgázhatnak, egyidejűleg két vizsgázó lehet egy teremben, plusz a kérdező tanár. Az írásbeli dolgozatokat 24 órás várakozás után javítják ki.

Bódis József felsőoktatási államtitkár a szigorítások kapcsán hangsúlyozta, a dolgozók és a hallgatók egészségének védelme mellett fontos cél a képzés folyamatosságának garantálása is. Jelezte: a minisztérium megvizsgálja az egyetemek és főiskolák intézkedési terveit, és ha szükséges, további lépéseket kezdeményez.
egyetemvizsgaszóbeli

Hirdetés

Hirdetés