Hirdetés

Közel hat és fél ezren éltek az utolsó eséllyel Magyarországon

MTI

2022.08.25. 08:38

Közel hat és fél ezren éltek az utolsó eséllyel Magyarországon
(Fotó: illusztráció)

Megjelentek a felsőoktatási pótfelvételi ponthatárai.

Hirdetés

Megjelentek a felsőoktatási pótfelvételi ponthatárai - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM). Mint írták: szerdán lezárult a felsőoktatási pótfelvételi eljárás. Míg tavaly 6127-en nyertek felvételt, addig idén 6405-en kezdhetik meg felsőfokú tanulmányaikat szeptemberben, közülük 2207-en állami ösztöndíjas képzésre jutottak be.

A pótfelvételi azok számára nyújt lehetőséget a felsőoktatásba való bekapcsolódásra, akiket júliusban nem vettek fel, vagy nem is jelentkeztek.

A pótfelvételiben idén is egy szakra, egy intézménybe lehetett jelentkezni. A magyar állami ösztöndíjas képzések közül a legtöbb hallgató a pedagógus képzési területre (707) jutott be, ezt követi a műszaki képzési terület 488-cal; ez mindkét esetben több mint 100-100 hallgatóval haladja meg a tavalyi számot.

A legtöbb hallgatót a Szegedi Tudományegyetem (593), a Debreceni Egyetem (573), az Eötvös Lóránd Tudományegyetem (531), a Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem (477) és a Pécsi tudományegyetem (412) vett fel - ismertették.

pótfelvételidebreceni egyetem

Hirdetés

Hirdetés