Hirdetés

Knézy Jenő, mondd ki százszor: HOLODA PÉTER!

CH

2016.08.10. 14:12

Knézy Jenő, mondd ki százszor: HOLODA PÉTER!
Balról: Takács Krisztián, Bohus Richárd, Holoda Péter és Kozma Dominik (Fotó: MTI)

Aki lila szívvel és zöld tüdővel él, annak nem áll a szájára egy Debrecenben született sportoló neve?

Hirdetés

Knézy Jenő közszolgálati sportriporternek a balliberális média orléans-i szüzei leszedték a fejét, amiért nem foglalkozott a szegény menekült lánnyal, aki az olimpiai lobogó színeiben úszott egy magyar serdülő C-szintet. Akkora összeesküvési elméletek születtek, hogy akiket eddig csak betegesen rögeszmésnek tartottunk, azoknak most az épelméjűségét kérdőjeleztük meg. A 2010 óta tartó trauma mindenesetre megtette a hatását, pszichés defektusokat okozva az árok bal oldalán.

Ebben a kétségtelenül súlyos állapotban nem vették észre a „demokrata-humanisták”, hogy Knézy Jenőn és általa a közmédián teljesen megalapozottan, elmebaj nélkül is lehet fogást találni.

Knézy Jenőnek tudniillik az a legkisebb hibája, hogy elhallgatta a műkedvelő szír lány nevét, aki – valljuk be – legfeljebb akkor lett volna érdekes, ha kis híján belefullad a medencébe, mint Eric Moussambani Sydneyben, és akkor az olimpiai eszme nagyszerűségéről írnának semmitmondó cikkeket a világsajtóban. A szír lány azonban olyan biztosan úszott, mint esténként a debreceni nyugdíjasklub tagjai a surranópályán, tehát az olimpiára gyenge, a Youtube-ra meg túl jó.

Knézy riporterrel az a nemzeti probléma, hogy a magyarokkal égett meg. Nem esett le neki a leglényegesebb a százas gyorsváltó előfutama után: országot csúcsot úszott a magyar váltó! Egykedvűen, lemondóan, lesajnálóan állapította meg, hogy a magyar négyes nem jutott döntőbe…

Igen, Jenő, nem jutott, mert ez nem a vidékbajnokság, b@szdmeg, hanem az olimpia!

- dörmögtem az orrom alatt, és érezni lehetett, hogy a befutó után Jenő ránéz az időre, csak hirtelen nem tudja értelmezni. Aztán az idő elteltével sem tudta. Éppen ezért segítsünk neki!

A magyar négyes 3:15.21 perccel ért célba, ezzel a májusi, londoni Európa-bajnokságon elért 3:16.55 perces rekordot adta át a múltnak.

Kozma Dominik, Bohus Richárd, Takács Krisztián, HOLODA PÉTER – szép volt fiúk!

Mindennek a teteje, hogy Knézy Jenő a váltó negyedik tagját meg se említette a közvetítés során, pedig befutóként váltott, így ő vitte célba a magyar stafétát. Most beteges fantáziával azt a teóriát lehetne tökélyre fejleszteni, hogy Knézy Jenő azért nem vett tudomást Holoda Péterről, mert lila szívvel és zöld tüdővel él, akinek nem áll a szájára egy Debrecenben született sportoló neve.

Sajnos ennél durvább a helyzet. Knézy Jenő egészen nyilvánvalóan azért felejtette el HOLODA PÉTERT, mert felkészületlen. Még az országos csúcsot úszó magyarokat sem ismeri, nemhogy a németek vendégszeretetét élvező szír amatőrüket. A 4x100-as gyorsváltó nem egy túl hosszú versenyszám, de a végére sikerül teljesen szétesnie, szégyenszemre az országos csúcsról és a staféta utolsó emberéről feledkezve meg. Mintha egy focimeccs tudósítója a végeredményt és a győztes gól szerzőjének a nevét hallgatná el. (A felvétel megtekinthető itt!)

Ezen az olimpián még duzzogva elviseljük, de erősen ajánlott a 2017-es budapesti vizes vb-re az Eurosporttól átcsábítani Pásztory Dóráékat, ha adni akarnak a nívóra őméltóságáék. A köztévé 80 milliárdos költségvetéséből szerintem futná a jóra is.

Cs. Bereczki Attila

olimpiaRio

Hirdetés

Hirdetés