Hirdetés

Azért szívunk, mert a kormány jól dolgozik

2016.11.18. 13:16

Azért szívunk, mert a kormány jól dolgozik
Kovács úr megmondta (Fotó: korany.hu)

Aki Debrecenből ilyen sokra vitte, annak igaza van.

Hirdetés

Olvasó Lajosunk ötven négyzetméteres teraszát három és fél hónap alatt burkolták le, mert fényes nappal lámpával sem talált mestert a munkához nyugat-európai órabérért (!), aki folyamatosan ráérne másfél-két napra.

Kovács Zoltán Debrecenből szerződtetett kormányszóvivő megmondta:

Lajos, azért szívtál, mert a kormány jól dolgozik!

Kovács úr egészen pontosan így fogalmazott:

Magyarországon nem azért van munkaerőhiány, mert elvándoroltak a szakemberek, hanem azért, mert az elmúlt években 600 ezernél is több munkahelyet teremtett a kormány.

Idézte az MTI. Értik, ugye? A szárnyaló gazdaság a picinyke magyar munkaerőt „felszippantotta”, mint Keith Richards az apja hamvait, amikor kokónak nézte.

Mi, egyszerű, ostoba vidéki demagógok - mármint olvasó Lajos és firkász Attila - sörözés közben mindig azon morfondírozunk, hogy a három és fél hónapos kálvária a munkaerő elvándorlás következménye, és nincs ki megszerelje a konnektort, a radiátort, a csapot, a kazánt, és otthon mindig rossz valami. Tudniillik burkoló Sanyi és Peti Németországban nyomja az ipart, csakúgy, mint kőműves Berci, víz-, gáz- és fűtésszerelő Zoli, szakács Zsolti, villanyszerelő Zsolti és Miki (aki még burkolni is tud), hentes Tóni és a kétkezi munka polihisztora, Saca. Tulajdonképpen ezért üres a kocsma is. Csak mi vagyunk még itthon, meg a biciklitolvajt karóba húzó hobó, akinek tiltja a vallása a munkavégzést.

Kovács Zoltán természetesen sokkal képzettebb, felkészültebb ember, mint mi, nem véletlenül ő futott be ilyen sikeres karriert Debrecenből, és nem mi, tehát kizárt, hogy a nyilatkozatában lenne a hiba, sokkal inkább bennünk van.

Lajos, b*szd meg, rossz kocsmába járunk!

Cs. Bereczki Attila

munkaerőmunkaerőhiány

Hirdetés

Hirdetés