Fucsovics hamar beleszaladt a pofonba Hamburgban

2018.07.24. 15:43

Fucsovics hamar beleszaladt a pofonba Hamburgban
Fucsovics Márton (Fotó: Fucsovics Márton/Facebook)

Már az első fordulóban kikapott a nyíregyházi legény.

Hirdetés

Hirdetés

Fucsovics Márton két játszmában kikapott az uruguayi Pablo Cuevastól kedden az 1,6 millió euró (528 millió forint) összdíjazású hamburgi salakpályás férfi tenisztorna első fordulójában.

A legjobb magyar játékos ismét a top 50 tagjaként, a világranglista 49. helyéről kezdte a hetet, Cuevas pedig az ATP-rangsor 74. helyezettjeként érkezett Németországba. Kettejük első találkozóján a salakspecialista ellenfél - aki mind a hat trófeáját a vörös borításon nyerte - jutott elsőként bréklabdához, de a 26 éves Fucsovics mindhárom alkalommal hárított 1:1-nél. Három gémmel később ő is elpuskázott egyet, majd rögtön elvesztette az adogatását, és a 32 esztendős uruguayi 5:3-nál fogadóként kihasználta az első szettlabdáját.

A folytatásban a magyar Davis Kupa-válogatott vezére sorozatban öt vesztett gém után nyert újra játékot, majd az ötödik bréklabdáját is elszalasztotta. A túloldalon a 2008-ban páros Roland Garros-bajnok Cuevas viszont hatékonyabb volt, 5:2-re elhúzott, majd egy újabb brékkel lezárta az egyoldalú meccset, amely 1 óra 16 percig tartott.    

Eredmény az ATP honlapja alapján:
1. forduló (a 16 közé jutásért):
Pablo Cuevas (uruguayi)-Fucsovics Márton 6:3, 6:2

Szóljon hozzá!

Hirdetés