Fucsovics megszorongatta a világsztárt

2018.08.29. 02:15

Fucsovics megszorongatta a világsztárt

A nyíregyházi teniszező összességében remekül helytállt.

Hirdetés

Hirdetés

Fucsovics Márton jól játszott, a második játszmát megnyerte, ám összességében négy szettben kikapott Novak Djokovictól az amerikai nyílt teniszbajnokság első fordulójában, így kiesett.

A világranglistán 41. magyar játékos az esélytelenek nyugalmával kezdhette mérkőzését a US Open centerpályáján a 13-szoros Grand Slam-tornagyőztes riválissal szemben, ám a találkozó első játékaiban kissé érezni lehetett rajta a megilletődöttséget. Djokovic ugyanis rögtön elvette az adogatását, majd az első játszmában magabiztosan őrizte előnyét, s 6:3-ra nyert.

A nyíregyházi sportoló az első játszma közepétől egyre bátrabban és pontosabban játszott, Djokovic pedig látványosan szenvedett a nagy melegben. A második játszma közepén aztán nagy fordulat állt be a mérkőzésen,

 Fucsovics 3:2-nél elvette riválisa adogatását, aki később ápolást is kért, ám ezt követően sem talált magára, és 6:3-mal Fucsovics egyenlíteni tudott.

 A harmadik szett nagyszerűen kezdődött magyar szempontból, a még mindig gondokkal küzdő szerb ugyanis nagyon enerváltan, míg Fucsovics egyre jobban teniszezett, 1:1-nél újra brékelt, s egészen a játszma hajrájáig biztosan tartotta előnyét. Djokovic 4:3-nál - egy szerencsés, majd több szép ponttal - visszavette az adogatást, fordított,

majd 5:4-es vezetésénél kihasználta Fucsovics hibáit és megnyerte a harmadik szettet.

Ezt követően a hőség miatt tíz perc pihenőt kaptak a játékosok, ami nem jött jól Fucsovics Mártonnak. A folytatásban ugyanis szétesett a játéka, s 0:6-tal zárta a szettet és a háromórás mérkőzést.

Eredmények, 1. forduló (a 64 közé jutásért):
Férfiak:
Novak Djokovic (szerb, 6.)-Fucsovics Márton 6:3, 3:6, 6:4, 6:0
teniszFucsovics

Hirdetés

Szóljon hozzá!