Hirdetés

Hirdetés

Egy magyar anyuka, aki 143 kilót nyom fekve

civishir.hu

2019.02.28. 08:55

Egy magyar anyuka, aki 143 kilót nyom fekve

Az Európa-csúcs megdöntésére készül a rendőrnő.

Hirdetés

Dr. Lombosi Melinda tavaly decemberben 143 kilós új Európa-csúccsal nyerte meg a fekvenyomást a litvániai Kaunasban rendezett erőemelő Európa-bajnokságon. A 40 éves sportoló március 5. és 10. között először indul masters kontinensviadalon a győri Olimpiai Sportparkban, ahol szeretne összetettben is kiemelkedő eredményt elérni.

– A decemberi Eb óta készülök erre a versenyre, és szeretnék összetettben is rekordokat dönteni. Ehhez 17,5 kilogrammal kell jobbat nyújtanom az akkori végeredményemnél. Mindhárom gyakorlatot, a guggolást, a felhúzást és a fekvenyomást is keményen gyakorlom, igaz, én az utóbbira specializálódtam – mesélte Dr. Lombosi Melinda.

A civilben a Készenléti Rendőrségnél rendőrtisztként dolgozó erőemelő arról is beszélt, mivel rétegsportról beszélünk, a legtöbben – ahogyan ő is – munka és család mellett űzik ezt. A sportolónő ugyanakkor jobb esetben így is heti ötször edz, sőt, tanítványai is vannak szép számmal.

– Én vagyok az egyetlen erőemelő női edző Magyarországon, aki sokakkal foglalkozik. Egyesületet is vezetek, az Erőművek SE színeiben sok tanítványom van, és hosszú évek óta mi vagyunk az egyik legeredményesebbek az országban. Büszke vagyok rá, hogy ezúttal a női indulók csaknem felét a mi egyesületünk adja – tette hozzá.

erőemelésLombosi Melinda

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés