Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fucsovics nagyon komoly tornán aratott értékes győzelmet

| 2019. 02. 13. | 15:25:00
Jó formában van a nyíregyházi legény.
Fucsovics nagyon komoly tornán aratott értékes győzelmet
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fucsovics Márton két szettben győzött az 1,96 millió euró (626,5 millió forint) összdíjazású rotterdami keménypályás férfi tenisztorna első fordulójában, szerdán. A világranglistán 38. magyar játékos és a rangsorban egy hellyel mögötte álló szlovák Martin Klizan ezt megelőzően egyszer találkozott egymással: 2017-ben a Davis Kupában Fucsovics ugyancsak kemény pályán négy szettben nyert.

A 27 éves Fucsovics magabiztos adogatójátékokkal kezdett, de 29 éves riválisa is rendre hozta a maga szervagémjeit. A rövidítésig úgy jutottak el, hogy a magyar teniszező adogatóként mindössze két labdamenetet veszített el, és mivel a tiebreakben is csak egyet, 50 perc elteltével nála volt az előny. A nyíregyházi játékos az első játszmában mind a 19, pályára ütött első adogatásából pontot szerzett.

A második szett Klizan bréklabdájával indult, de 1:1-nél Fucsovics volt az, aki először tudta elvenni balkezes ellenfele szervajátékát. A szlovák teniszező 2:3-nál visszajött a játszmába, a magyar játékos azonban azonnal kihasználta riválisa újabb megingását, így bő másfél óra után már a találkozó megnyeréséért szerválhatott. Ez végül viszonylag simán, második mérkőzéslabdáját kihasználva sikerült is neki, és 1 óra 41 perc alatt bejutott a nyolcaddöntőbe.

A rotterdami ATP 500-as versenyen is sikerült győzelemmel kezdenem. Szófia után ez még értékesebb. Egészen más pálya, labda és Klizan személyében egy balkezes ellenfél várt rám, de tudtam alkalmazkodni a körülményekhez

 - írta sikerét követően Facebook-oldalán a magyar teniszező arra utalva, hogy vasárnap még a bolgár fővárosban élete második ATP-döntőjében szerepelt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés