Hirdetés

Hirdetés

Kilométereket ajánl fel jótékony célra a nyíregyházi édesanya

Szabolcsihír

2018.03.23. 11:45

Kilométereket ajánl fel jótékony célra a nyíregyházi édesanya
Pták István, aki handbike-on teszi meg a maratont és Untener Mónika (Fotó: Szabolcsihír, Cs. K.)

Azt is megmutatjuk, hogy lehetséges ez.

Hirdetés

Kilométereket egy életért - hirdeti a nyíregyházi Rotary Club, melynek két tagja első alkalommal ajánlja fel jótékonysági célra futóversenyeken teljesített kilométereit.

Az így összegyűjtött adományt a Gift of Life program keretében súlyos, életveszélyes állapotban lévő, határon túli magyar gyermek műtétjének finanszírozására illetve rehabilitációjára fordítják.

Magyarországon eddig 47 gyermek életét sikerült megmenteni, ebből 16-ot Szegeden. Egy műtét önköltségi ára 2.4-4 millió forint.

Utoljára Sanok Dorina sepsiszentgyörgyi 8 hónapos kislány esett át életmentő műtéten. A gyermek születését követően derült ki, hogy szíve 3 helyen lyukas, élete csak speciális műtéti technikát igénylő orvosi beavatkozással volt megmenthető melyet Szegeden erre képzett orvoscsoport végzett el a GIFT OF LIfE  ( az élet ajándéka ) program segítségével.

A nyíregyházi klubot Diczkóné Untener Mónika és Pták István képviseli március 25-én a Debreceni Kilométerek VIII. Rotary Futófesztiválon.

Vasárnap Debrecenben

Mónika félmaratonon indul, több mint 21 kilométert fog futni, míg István, aki súlyosan mozgássérült, a handbike-osok között indul átalakított kerékpárjával a teljes maratoni távon.

A kilométereiket adományként jelképesen "áruba bocsátják" – jótékonysági adomány keretében támogathatók. Semmilyen korlátozás nincs, ki-ki anyagi lehetőségeihez mérten segíthet, "juthat" egy lefutott vagy letekert kilométerhez.

Az adományokat a Rotary Club Nyíregyháza Egyesület 10300002-27034619-00003285 sz. bankszámlájára utalhatják a segítő szándékúak, a megjegyzés rovatba kérik, írják be, hogy ADOMÁNY/I vagy ADOMÁNY/M EGY ÉLETÉRT (az I-István, az M-Mónika - a szerk.)

A befizetett adományról a klub igazolást ad a befizető nevére. A befolyt adomány teljes összegét a műtétre váró gyermek gyógyítására fordítják.

A két versenyző ígéri: a kilométerek nem fogynak el, mert mindig újabb és újabb rendezvényeken vesznek részt, melyek kilométereiből majd lehet adakozni.

Aki többet szeretne tudni, hogyan segíthet a kis betegeken, az alábbi címeken, vagy számokon érdeklődhet.

  • Diczkóné Untener Mónika  ( 06-20-5217-885)                     zsodabo@gmail.com 
  • Pták István ( 06-70-3106-909)                                                 ptakistvan1965@gmail.com
jótékonyságéletmentésRotary Club

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés