Hirdetés

Hirdetés

Gyerekeket gázolt a biciklis Nyíregyházán

Szabolcsihír

2018.05.30. 12:00

Gyerekeket gázolt a biciklis Nyíregyházán
A kép illusztráció (pixabay.com)

Segítségnyújtás nélkül robogott tovább.

Hirdetés

Súlyosan megsérült egy kisfiú, akit az Orosi és a Zsurló utca kereszteződésében borított fel egy száguldó kerékpáros vasárnap délelőtt 10.45 körül, a bicikliúton.

A 13 éves kisfiú 14 éves barátjával egymás mellett kerekezett a bicikliúton, amikor szemből és hátulról is jött egy kerékpáros. Nem volt idejük lehúzódni, mert a hátulról szélsebesen érkező közéjük vágott. Mindkét gyereket felborította, az idősebb könnyebben, a kisebbik súlyosan sérült a balesetben. A bicikliutat versenypályának tekintő, biciklis felszerelésben és sisakban száguló bringás, bár látta, hogy a gyerekek földre kerültek, le sem szállt, csak kiáltott egyet, kérdezve, "ugye, minden oké?", de a választ már nem várta meg, segítségnyújtás nélkül robogott tovább. A szemből érkező kerékpáros is továbbment, de valószínűleg még látta a balesetet.

A két sérült gyermek - mint a kisebbik édesanyja a Szabolcsihírnek elmondta - hazabicegett, majd az idősebbik édesapja vitte be őket a kórházi ügyeletre. A 13 éves kisfiú bokasérülését 6 öltéssel varrták össze, a nagyobbik horzsolásokkal, zúzódásokkal úszta meg a balesetet.

A súlyosan sérült kisfiú édesanyja azért fordult a sajtóhoz, mert azt reméli, a baleset szemtanúi személyleírást tudnak adni a kerékpárosról, vagy maga a biciklis jelentkezik.

– Nem csinálnék belőle problémát, ha megállt volna segíteni - mondta Lívia, aki szerint, ha valaki ilyen tempóban bringázik, az sportoljon inkább hajnalban, vagy este, de ne akkor - szombaton, vasárnap -, amikor gyerekekkel, családokkal lehet teli a bicikliút. Mióta a baleset történt, az is kiderült, hogy nem ez volt az első súlyos baleset az orosi bicikliúton, idősek is sérültek már meg.

Ezért is lenne fontos, jelentkezzen a cserbenhagyó.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés