Hirdetés

Jobb, ha csomagolunk a gyermeknek tízórait, uzsonnát

2019.09.08. 11:19

Jobb, ha csomagolunk a gyermeknek tízórait, uzsonnát

Ne pénzt adjunk az iskolásoknak.

Hirdetés

Hirdetés

Célszerű a szülőnek csomagolnia iskolás gyermeke tízóraiját, uzsonnáját - mondta Csengeri Lilla dietetikus az M1 csatorna reggeli műsorában, szeptember 8-án.

Jellemző, hogy a szülők nem csomagolnak a gyermeknek uzsonnát, tízórait, hanem pénzt adnak, amelyből a gyermek a büfében vásárolja meg az ennivalót. Ez nem jó gyakorlat  - jegyezte meg. Hozzátette: ha a szülő csomagolja az ennivalót, akkor például jó megoldás egy szendvics, amelyben a sovány felvágott biztosítja a szükséges fehérjét, a kenyér vagy pékáru pedig lehetőleg teljes kiőrlésű legyen, ami lassabban felszívódó szénhidrátot tartalmaz, így a gyermek több órára "jól lakik".

Jobban is tud a gyermek koncentrálni, figyelni, ha kiegyensúlyozott a vércukorszintje, és szükséges, hogy legyen a szendvics mellett idényzöldség is - mondta a szakértő.

Fontos, hogy a gyümölcs mellé olajos magvakat is csomagoljanak a szülők a gyermeknek, amelyek hasznos ásványi anyagot tartalmaznak, de mivel magas a kalóriatartalmuk, heti két-három kis maréknál ne adjanak a szülők többet és lehetőség szerint a sótlan változatot válasszák. Hűthető táskákban joghurtot, túrókrémet is lehet csomagolni.

Ha a zöldség, gyümölcs össze van vágva, akkor szívesebben fogyasztja a gyermek, és érdemes a gyümölcsre citromlevet csepegtetni, hogy ne barnuljon meg.
gyerekiskolaKerékpáros Iskola Kupaszendvicstízóraiuzsonna

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés