Schobert Norbi: A férfiak nem tudják tolerálni a feleségük elhízását

szabolcsihir.hu

2020.01.21. 15:05

Schobert Norbi: A férfiak nem tudják tolerálni a feleségük elhízását
A szénhidrátszegény étrend hazai arca

Önök mit szólnak az életmód-tanácsadó szavaihoz? Szavazzanak!

Hirdetés

Hirdetés

Ha a szexus (nemiség) és a hiúság felől közelíti meg az elhízás problémáját, akkor sokkal nagyobb érdeklődést vált ki, mint ha a betegségektől való félelemmel próbál motiválni – ezzel árnyalta az előző napi, nagy visszhangot kiváltó gondolatait a táplálkozás- és életmódguruként számon tartott Schobert Norbert.

A botrányt maga is úgy kommentálta, „szerette volna ledobni a kommunikációs atombombát”, s meg is döntött minden rekordot a Facebook-oldala iránti érdeklődés. Legalábbis, ami a videós posztok nézettségét illeti.

– Nagyon sokan írtak nekem nagyon csúnyákat, amit nehéz feldolgozni. Nem akarom sem kimagyarázni a véleményemet, sem bocsánatot kérni érte. Nem a duci, nem az elhízott nők ellen beszéltem, hanem értük! Nem érdekel, ha megszólnak, ha ekéznek, javító szándékkal, szívből mondtam – utalt a médiában azóta széltében-hosszában idézett kijelentésekre egy kis stresszoldó whiskey mellett. Schobert Norbert szerint senki nem meri kimondani és önmagunknak is hazudunk, amikor a párkapcsolatunkra és saját önértékelésünkre is hatással lévő elhízásról van szó. Ennek oka: a hiúságunk.

– A férfiaknál nem működik a szex úgy, mint egyfajta lelki kötelezettség. Nem tudják tolerálni a feleségük elhízását – ismételte meg újra, hozzátéve, hogy ő azt szeretné, hogy minél több házasság maradjon egyben, s minél több gyermek szülessen meg.

Előző nap az aerobikoktatóként ismertté vált 48 éves üzletember azzal kezdte egy tízperces videóban a közösségi média oldalán, hogy kövér, 100 kilós gyerekként mennyire undorodott a saját kinézetétől. Majd azzal folytatta, hogy a saját környezetében úgy tapasztalja, a legtöbb házasság a nő elhízása miatt siklik ki. – A női szexualitás sokszor beéri a lelki szeretettel és a türelemmel. A férfi viszont a testi vágyból indul ki, és hazugság, hogy a férfi „szívből, szeretetből kíván meg egy nőt”. Nem, a férfi a nő külsejét kívánja meg – mondta. Ezt követően jött a legtöbbek által kifogásolt rész.

– Sajnos, a nők többség a szülésnél cseszi el. Úgy gondolják, hogy értéket adtak a családnak (tényleg!). Ám a férfiak ezt nem tudják értékelni. Amikor pedig az egykor csinos, 58 kilós párjuk helyett a 78-88 kilós nőt érkezik meg döngő léptekkel a hálószobába, bizony, az a férfiak számára kínszenvedés. Egy darabig megy a pornófilmnézés, de nem tudja megkívánni a feleségét, így mennek tönkre az emberei kapcsolatok, így lesznek gyerekek félárvák. A nők felszedik azt a 20-30 kilót, de nem tudják leadni. Ha a terhesség során ennyit hízol, akkor a bőröd is olyan ocsmányul tönkremegy, hogy soha többé nem lesz feszes, vonzó bőr, mint egykor – fejtette ki, majd a férfiak megtartása, a boldog szerelem és a szexualitás miatt saját szénhidrátszegény étrendjének propagálására tért.

Egyetért-e Schobert Norbival?

Csak kimondta, hogy a kövér nők a többség számára nem kívánatosak. Mindenki vonja le a tanulságot!

0%

Összetett témákat feszeget buta leegyszerűsítésekkel. Az elhízás nem maga a probléma, az már következmény.

0%

Az én párom is megasszonyosodott, de ettől is csak jobban kívánom!

0%

Újabb példája annak, hogy a férfiak mennyire nem látják át, mit jelent ma nőnek lenni.

0%

Szükség van ilyen provokatív megnyilvánulásokra és a vitára, mert az visz előre.

0%

Schobert kijelentéseit sokan kommentálták, túlnyomó részben elítélve a bulvármédia kedvelt szereplőjét.

A debreceni üzletember, Felföldi József arról írt, hogy két hosszú, évtizedeken át tartó kapcsolatából összesen öt gyermeke született, ötször nézte végig, ahogy a szerelmei teste átalakul, alkalmassá válik arra, hogy életet adjon, tápláljon. – Egy gyermeknek életet adni csodálatos erő és hatalmas kihívás, a női test ennek az időszaknak az édes csatatere. Ehhez a csatához formálódnak a hölgyek, és igen sokszor a szülést követően ennek a nyomait viselik, akár egy rövidebb időre, akár egy életen át. Ettől viszont az a test még nem válik értéktelenné – reagált. Hozzátette: már nincs együtt a hölgyekkel, akik gyermekekkel ajándékozták meg,  de ennek semmi köze nem volt a testsúlyhoz, vagy a szexuális vonzalomhoz. 

– Számtalan oka lehet, hogy egy kapcsolat véget ér, így nagy lelki szegénységre utal olyan általánosításokat megfogalmazni, mint amit te tettél! Közszereplő vagy. Van felelősséged. Nem is kicsi. Emberek lelkével játszol, ennek tudatában cselekedj és beszélj! – intett.

Az énekesnő, Dér Heni szerint Schobert nem a most szült édesanyákat kritizálta, hanem azokhoz szólt, akik évek óta plusz 20, 30 kiló felesleggel élnek, elégedetlenkednek magukkal, de nem tesznek érte semmit. Ez a férfiakra is vonatkozik. Nagyon sokan lusták kezdeni bármit az életükkel, de elsőként veszik sértésnek, ha valaki motiválni próbálja őket – fűzte hozzá.

„Amikor a gyerekem apjával szétmentünk, kockás hasam volt, a testzsírszázalékom úgy 12 körül, menstruációm zéró, megborult hormonjaim tucatnyi, testsúlykilogrammom mindössze 53. Mert úgy gondoltam, bizonyítanom kell, magamnak, a társamnak, a társadalomnak, a hozzád hasonlóan felszínes, külsőségekre adó véleményvezéreknek, hogy igenis, tudok vékony és izmos lenni szülés után is. Mert elhitették velem, hogy csak így vagyok értékes. Nem azért mentünk szét a gyerekem apjával, mert kövér voltam, narancsbőrős vagy túl sovány, túl izmos. Azért mentünk szét, mert a legrosszabbat hoztuk ki egymásból” – írta blogbejegyzésében Kőváry Anett újságíró, jógaoktató, aki bocsánatkérést követelt Schoberttől.
elhízásSchobert Norbi

Szóljon hozzá!

Hirdetés