Hirdetés

Elektromos kerékpárt venne? Az állam besegít

MTI

2021.05.02. 10:27

Elektromos kerékpárt venne? Az állam besegít
Egyre népszerűbbek az elektromos biciklik (Fotó: Freepik)

Eddig mintegy 3500 jármű kedvezményes megvásárlásához járult hozzá az állam.

Hirdetés

Hirdetés

Már a hatodik fordulója nyílik meg az elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzését támogató pályázatnak május 3. és 7. között; a kormány eddig mintegy 3500 elektromos kerékpár kedvezményes megvásárlásához járult hozzá közel 376 millió forinttal.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára május 2-i közleményében ismertette: május 3-án reggel 8 órakor indul az 1 milliárd forintos keretösszegű pályázat hatodik szakasza. A támogatás maximális mértéke a vételár 50 százaléka, pedálszenzoros kerékpárok esetében legfeljebb 90 ezer forint, nyomatékszenzoros kerékpárok esetében pedig legfeljebb 150 ezer forint. 

Idén tavasztól egyszerűsödött a pályázatok elszámolásának folyamata, így már nem szükséges benyújtani és megkötni sem az adásvételi szerződést. Csökkentek az adminisztrációs terhek is, ezzel jelentősen rövidült az ügyintézés ideje, felgyorsítva a támogatások kifizetését. A pályázat részleteiről az IFKA honlapján érhető el bővebb tájékoztatás. A dokumentumokat ebben a fordulóban május 7-én éjfélig lehet benyújtani.

pályázatelektromos kerékpár

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés