Hirdetés

Hirdetés

Valamennyi magyarországi szálláshelyet minősítenék

MTI

2021.05.22. 16:01

Valamennyi magyarországi szálláshelyet minősítenék

Guller Zoltán: az oltási igazolványnak továbbra is kiemelt szerepe marad az ágazatban

Hirdetés

Az Országgyűlés előtt fekvő turisztikai törvénymódosítás egységes szempontok alapján, egytől öt csillagig tartó besorolás alá vonja valamennyi magyarországi szálláshelyet – mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a szervezet hivatalos, május 22-én közzétett podcastjában.

Guller Zoltán hangsúlyozta, a változtatás célja, hogy megbízható minőséget kapjanak a vendégek, függetlenül attól, szállodába, vagy magánszálláshelyre látogatnak.

Kiemelte, az új – több mint tíz országban működő – minősítési rendszer 2022 januárjától indul, a besorolás költségeit pedig a turisztikai ügynökség ingyenesen végzi 2024-ig. A jövő héten elfogadásra váró törvénymódosítás a szálláshelyekhez hasonló online adatszolgáltatást ír elő a vendéglátóhelyeknek és különböző turisztikai attrakciók biztosítóinak is.

Guller Zoltán úgy fogalmazott, szándékuk, hogy a turizmus és vendéglátás irányítása ne intuíciók alapján, hanem – a nyugat-európai, amerikai multinacionális vállalatok mintájára – adatokra támaszkodva történjen. Szólt arról is, hogy a parlament támogatásával jogszabályban rögzíthetik a turisztikailag kiemelt jelentőségű település fogalmát is. 

Az oltási igazolványnak továbbra is kiemelt szerepe marad az ágazatban, hiszen a koronavírus nem tűnt el. A vezérigazgató abban bízik, hogy Magyarországnak nyárra sikerül elérnie a 6 millió beoltottat, amivel szerinte visszatérhet az emberek korábbi szabadsága. Megjegyezte továbbá, hogy a jelenlegi foglaltsági állapotok alapján talán még a tavalyi nyárnál is erősebb forgalom várható a magyarországi szálláshelyeken.

turizmusszálláshelyCsillag

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés