Hirdetés

Sokan hiányoznak az iskolákból, de a nagy többségnek egyszerű náthája van

| 2021. 09. 16. | 12:46:00
Van magyarázat arra, miért kiugró az esetszám.
Sokan hiányoznak az iskolákból, de a nagy többségnek egyszerű náthája van
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A tanév harmadik hetében egyre többen hiányoznak az iskolákból – van olyan fővárosi oktatási intézmény, ahol a gyerekek 20 százaléka gyógyul otthon, ám a Forbes által megkérdezett gyermekorvos megnyugtató dolgot mondott. A Budakalászon praktizáló Tordas Dániel úgy nyilatkozott, a gyermekorvosi rendelők extrém leterheltséggel dolgoznak az iskolakezdés óta, de a felnőtt praxisban dolgozó kollégáitól is hasonlókat hall. A megbetegedések legtöbbje egyszerű nátha, amely azért okozott most kiugró esetszámokat, mert hirtelen és hosszú kihagyás után indult be újra az aktív közösségi élet az iskolákban.

– Másfél év után szabadult fel az ország annyira, hogy az iskolába is visszatérjenek a gyerekek, a szervezetük pedig hirtelen újra kórokozókkal találkozik – mondta, hozzátéve: ami korábban csak októberben-novemberben jelentkezett, az idén már szeptemberben legyűri az immunrendszert.

Hozzátette, kevesebb a negatív koronateszt a harmadik hullámhoz képest, de a szülőknek észben kell tartaniuk, hogy a tünetek mögött bármikor állhat a delta variáns, ezért a szülő és az iskola egyéni felelőssége most kiemelten fontos.

Hirdetés