A mélykúti szivattyú a gyakorlatban

szabolcsihir.hu

2021.10.13. 13:18

 A mélykúti szivattyú a gyakorlatban

XXX

Hirdetés

Hirdetés

A ház körül bármikor szükség lehet szivattyúra. Akár az esővíztárolóból, a kútból szeretnénk szivattyúzni, akár a kert öntözését kell megoldani, egyáltalán nem mindegy, hogy milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre. 

Mi következik ebből? Az, hogy a szivattyú kiválasztása során mindenképpen a használati célra kell alapozni. Ráadásul, a minőségi szempontokat is figyelembe kell venni. A következő pár sorban most megtudhatod, hogy milyen használati előnyei vannak a mélykúti szivattyúnak. 

Hogyan is működik a szivattyú?

Amikor a szivattyú működését akarjunk bemutatni, akkor két elv is szóba jöhet. Ezek közül az egyik a centrifugálszivattyú-elv. Ebben az esetben a szivattyút az elektromos, forgó mozgást okozó motor hajtja. A forgó mozgás gyakorlatilag a folyadék áramoltatását teszi lehetővé.

A másik módszer az örvényszivattyú-elv. Ilyenkor a készülék szívócsatlakozásán keresztül a szivattyúba áramló folyadék egy örvényszerű mozgásnak köszönhetően kerül át a készülékbe. Ezt az örvénylést a lapát- vagy járókerék generálja, ami a motor tengelyén helyezkedik el. A víz áthalad a forgókeréken, majd az örvénylést követően távozik a lapátkerékről. Végül, a folyadék a készülék nyomócsonkján át távozik.

Remélem, most már te is megértetted a szivattyú működési elvét. Most pedig hoztunk neked néhány speciális szivattyútípust!

Szivattyútípusok

Az elektromos szivattyúk között különféle változatok vannak, ilyen például a búvár- vagy merülőszivattyú. A kis teljesítményű darabok a pincék és egyéb helyiségek szivattyúzásában segítenek nekünk. A magasabb nyomást biztosító változatok pedig az öntözés területén is hatékonyak.

A mélykúti szivattyú lehetővé teszi, hogy kútmélységből emeljük ki a vizet. Megemlíthető még a szintén árammal működő szennyvízszivattyú és a kertben hasznos kerti szivattyú is. 

Tehát más-más tevékenység során használhatjuk a felszíni és a búvárszivattyúkat is. Érdemes tisztában lenned azzal, hogy milyen célra vennéd meg a készüléket. Az AutomataÖntözőrendszer.com szivattyúkínálatában mindenféle típust megtalálsz!

Mire jó a mélykúti szivattyú?

A mélykúti szivattyú csőbúvárszivattyú néven is ismert. Speciális kialakításának köszönhetően még a csőszerű helyekről is könnyen kinyerhetjük a folyadékot. Minden esetben figyeljünk azonban arra, hogy megfelelő védőköpennyel legyen ellátva a készülék. Amennyiben nem csőszerű kútról van szó, a nagyobb mélykúti vagy a centrifugál szivattyú is hatékony lehet. 

A szivattyúválasztás során érdemes tisztában lenned a területi adottságokkal, a ház méretével, a vízvezeték-szerelvények arányával és az optimális vízigénnyel is.

Amennyiben neked is fontos, hogy minőségi víztechnikai termékeket szerezz be, akkor irány az AutomataÖntözőrendszer.com weboldala, ahol minden szükséges készüléket megtalálsz!

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés