Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A rendezvényszervező szakmában használható eszközök

| 2021. 10. 13. | 15:30:00
XXX
A rendezvényszervező szakmában használható eszközök
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ki ne szeretné, ha szuper eszközök segítségével gyorsabb és hatékonyabb munkát végezhetne? A rendezvényszervezők sincsenek ezzel másképp. Nézd meg, ők mit használnak!

A rendezvényeken használatos eszközök sokfélesége

A rendezvényszervező szakma szépsége vitathatatlan, ugyanakkor az a sok kihívás, amivel meg kell küzdeniük az e területen dolgozóknak, izgalmassá is teszi a munkát. 

Persze a rendezvényszervezőknek is vannak eszközeik, melyekkel egyszerűbbé válik a napi feladatok elvégzése. Ezek mindegyike letölthető okostelefonra, így egy-két kattintás után el is érhetők, ráadásul mindig kéznél vannak. Az ingyenes rendezvényeszközökről hasznos összefoglalót olvashatsz a MOE Rendezvényakadémia által szerkesztett e-bookban, így ha érdeklődsz a rendezvényszervező szakma iránt, mindenképp szerezd be tőlük ezt a pároldalas útmutatót!

A 20 éves szakmai tapasztalattal rendelkező szerző minden applikáció előnyét, felhasználási módját bemutatja a könyvben. Ezek az eszközök valóban jól jönnek, legyen szó tervezésről, szerkesztésről, kivitelezésről vagy utánkövetésről. Általuk igényesebb anyagokat, képeket, videókat lehet készíteni, de akár ihletforrásnak is jók.

A tervezéshez használható rendezvényeszközök

Akik a rendezvényszervező szakmában dolgoznak, tudják, mennyire fontos, hogy mindig legyen kéznél papír és ceruza, hogy a jó ötleteinket feljegyezhessük, bárhol is vagyunk. Nos, az okostelefonok korában már erre is léteznek applikációk, ilyen például az Evernote, ahol akár kézzel készített jegyzeteket is tárolhatunk és csekklistát is összeállíthatunk.

Ha gépen írunk, érdemes elmenteni a terveinket tartalmazó dokumentumot úgy, hogy máshonnan is elérjük. Erre tökéletes megoldás a Google Drive. Ötleteléshez, brainstorminghoz is nagyszerű a SimpleMind alkalmazás. Ötlettérkép rajzolása, felhőbe mentés, megosztás másokkal - kell ennél több?

A rendezvényszervezőknek igen nagy segítséget jelentenek ezek az applikációk, hiszen tudjuk, mennyire pörgős ez a szakma. E rendezvényeszközök által pedig az információ biztosan nem vész el.

Dokumentum, kép, videó, hang létrehozásának eszközei

Egy tökéletes rendezvényszervező csak a tökéletes minőséggel elégszik meg. Éppen ezért ügyel arra, hogy profi munkát adjon ki a kezéből, legyen szó meghívóról, prezentációról, Facebook-bejegyzésről vagy magyarázóvideóról.

A MOE Rendezvényakadémia honlapjáról letölthető könyvben ezek létrehozásához is ad tippeket a szerző. A Prezi, a Canva vagy a WPS Office népszerű alkalmazások más szakmák berkeiben is, de a rendezvényszervezők kelléktárából sem hiányozhatnak.

Az igényes szakemberek letölthetik a Google Fonts által kínált betűtípusokat, hogy trendi, figyelemfelkeltő dokumentumokat hozhassanak létre. A hangrögzítést minőségi módon oldja meg az AudaCity alkalmazás.

A rendezvényszervező szakmához kapcsolódó további ingyenes eszközöket is tölthetsz le telefonodra, inspirálódáshoz használd az említett e-bookot!

Hirdetés
Hirdetés