Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A legkiválóbb helyi finomságok Nyíregyházán

Szabolcsihír | 2024. 05. 02. | 14:07:05
Húsz faházban közel 40 kézműves és termelő portékáit ismerhetik meg – köztük szlovák és lengyel partnerekét is.
A legkiválóbb helyi finomságok Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A legkiválóbb helyi finomságok és minőségi kézműves alkotások – erről szól a Nyíregyházi Turisztikai Iroda első Helyi Termék Fesztiválja. A tavasz beköszöntével egy új rendezvénnyel bővül a nyíregyházi programok sora, amelynek központjában ezúttal az ízek és a színek állnak. A Nyíregyházi Turisztikai Iroda egy olyan fesztivált szervez május 17-18-án, amelynek célja, hogy összekösse a város lakóit és látogatóit a helyi termelők és kézművesek egyedi termékeivel, értékeivel.

A nyíregyházi Helyi Termék Fesztiválon a legfrissebb terményekből készült specialitások és kézműves mesterművek várnak minden látogatót a Kossuth téren. – A termelői faházaknál sajttal, mézzel, szörpökkel, lekvárokkal, chilivel és savanyúságokkal is feltölthetik kamrájukat, a kézműveseknél pedig különleges kerámiákkal, textíliákkal, ékszerekkel és dísztárgyakkal lephetik majd meg magukat és szeretteiket – árulta el Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A fesztivállal egy időben rendezik meg a Kossuth téren a nyíregyházi városnapokat is, így a helyi kincsek mellett színpadi produkciók, várostörténeti kerékpártúra és koncertek is várják az érdeklődőket.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés