Befizetnek egy osztálykirándulásra, de akad egy feltétel

MTI

2021.10.05. 12:55

Befizetnek egy osztálykirándulásra, de akad egy feltétel
Fókuszban a mozgás, a sport (Fotó: Freepik)

Műjégpályaprogramra jelentkezhetnek települések.

Hirdetés

Hirdetés

Félmilliárd forint többletforrást biztosít a kormány az Aktív Magyarország programnak – jelentette be október 5-én Révész Máriusz. A forrásból olyan programokat támogatnak – mondta az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos –, amelyek révén a gyerekek közösségben, a természetben töltenek időt és közben mozognak is. A tervek szerint év végéig legalább 50 ezer gyermeknek biztosítanak ingyenes, egynapos, aktív osztálykirándulást, amelyen a tanároknak és a gyerekeknek is mozogniuk kell; tavasszal többnapos osztálykirándulást is szeretnének szervezni iskoláknak. 

Révész Máriusz ismertette: a vándortáborprogramban idén 15 ezer gyermek vett részt, jövőre viszont 20-22 ezer gyermeket szeretnének táboroztatni. Az utcai futófesztiválok mintájára vízitúra-fesztiválokat szeretnének indítani, és nyolc helyen Balaton-átevezést szervezni. A forrásból továbbá családi hétvégéket, kalandtúrákat és a Muzsikál az erdő rendezvénysorozatot is támogatják.

A kormánybiztos beszámolt arról is, hogy a műjégpályaprogramra péntekig jelentkezhetnek azok a települések, amelyeken az elmúlt években nem üzemelt jégpálya, és vállalják, hogy december 20-ig megépítenek egy 15-ször 30 méterest, majd február végéig üzemeltetik. A programmal 10-20 műjégpálya épülhet meg.

osztálykirándulásRévész Máriuszműjégpálya

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés