Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Így zajlik a kutya fogainak tisztán tartása 

| 2021. 10. 13. | 15:22:00
XXX
Így zajlik a kutya fogainak tisztán tartása 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A kutyák fogainak tisztán tartása majdnem ugyanolyan fontos, ha nem fontosabb, mint az embereknél. Mivel mi meg tudjuk mosni magunknak, a négylábú barátaink erre nem képesek, így erről nekünk kell gondoskodni.

De vajon milyen hatékony módszerek állnak a rendelkezésünkre ahhoz, hogy tisztán tartsuk a kutyánk fogait?

A szájhigiénia is fontos

Sok gazdi számára a kutya egészsége kimerül a különböző vitaminok használatában és abban, hogy a megfelelő tápot választja a számára. Pedig bármilyen hihetetlen, a megfelelő szájhigiénia nélkül hiába adjuk kedvenceinknek a legfinomabb falatokat, egy idő után el fogják hullajtani a fogukat, így nem tudják megenni azt.

Tudni kell, hogy a kutyák rossz lehelete egyáltalán nem szerves része a kutyalétnek, hanem a lerakódó ételmaradékok és a fogkő okozza. Ez egyenes úton vezet a fogak elvesztéséhez, így ha nem visszük orvoshoz bizonyos időközönként, akkor hamar oda juthatunk, hogy a kutyának gyakori fogfájdalmai lesznek. 

A fogmosás fontossága

A kutya fogmosása lehet, hogy elsőre bizarrnak tűnik, de rengeteg problémát előzhetünk meg vele. A legtöbb négylábú számára nem arat osztatlan sikert az ötlet, de idővel belejönnek, ha finoman és rendszeresen csináljuk. Első lépésként érdemes beszerezni kutyafogkefét és kiskutya fogkrémet, ami merőben eltér a miénktől. A kutyafogkrém általában csirkés vagy májkrémes ízű, szemben a mi mentolos fogpasztáinkkal, amik a számukra rengeteg méreganyagot tartalmaznak. A kutyafogkefe pedig általában egy ujjra illeszthető eszköz, amivel hatékonyan eltávolíthatjuk a különböző plakkokat. 

Attól függetlenül, hogy különböző, kutyák számára ideális ízesítésű mindegyik kutyafogkrém, igen jó hatással van az alkalmazásuk.

A többségük tartalmaz olyan összetevőket, amik meggátolják az újabb plakkok kialakulását egy ideig, valamint kellemes és friss leheletet biztosítanak a számukra. Mivel ezek többféle ízben elérhetőek, így jó eséllyel találunk olyat köztük, amit a kutyánk számára nyugodt szívvel adunk. 

Általánosságban elmondható, hogy a legtöbb rágcsálnivaló jó hatással van a kutyák fogára, azaz lehúzza a különböző ételmaradékokat és plakkokat róla. 

Ha te is inkább a természetes hatóanyagokkal és összetevőkkel rendelkező kutya szájápolási termékeket kedveled, akkor nagyon jó szolgálatot tehetnek a Kedvence.hu ápolási eszközök kínálatában kapható MannaStick és ExoStick rudacskák. Ezek nem morzsolódnak, és már az első rágás után megkezdődik az emésztés, így minden maximálisan hasznosulni tud. Mivel természetes dolgokból készülnek, így az illatuk nem mesterséges, és mindenki számára kifejezetten kellemes. Három-négy hét elteltével pedig a kutyánk szájában szemmel látható és orral érezhető lesz a változás.

Ha még nem próbáltad ki, érdemes minél előbb, mert ezzel megmentheted a kutyád fogait.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés