Hirdetés

Túl nagy, csúnya a színe – az ajándékok kicserélhetők

MTI

2021.12.25. 09:31

Túl nagy, csúnya a színe – az ajándékok kicserélhetők

Van megoldás, mutatjuk!

Hirdetés

Hirdetés

Bizonyára szépen, lassan mindenki megkapta karácsonyi ajándékait, de a nagy számok törvénye értelmében abban is biztosak lehetünk, hogy van olyan meglepetés, amely ilyen-olyan okból kifolyólag mellé ment.

Ha a karácsonyra kapott ajándék hibás, sérült, nem tetszik, vagy nem működik, szavatossági, jótállási igényeket érvényesíthetünk. A bolt köteles a terméket javíttatni, vagy ha nem javítható, ugyanolyan termékre kicserélni. Ha egyik sem megy, vissza kell fizetnie a vételárat.

Az ingyenes vitarendezési fórumként működő békéltető testületek segíthetnek, ha problémás ügyünkben nem sikerül dűlőre jutni a kereskedővel. Külföldről beszerzett termék esetén az Európai Fogyasztói Központ nyújthat szintén díjmentes támogatást – hívta fel a figyelmet az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Ha interneten vásároltunk, az indoklás nélküli elállás lehetőségével élhetünk. A webshop az átvételtől számított 14 napon belül a hibátlan árucikket is köteles visszavenni. A fogyasztónak nem kell indokolnia, hogy miért küldi vissza a terméket. Az üzletben vásárolt termékek esetében visszavásárlásra jogszabályi előírás nem kötelezi a kereskedőt.

vásárláskarácsonyajándék

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés