Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Áttekintés a szezon legizgalmasabb utcai trendjeiről

| 2022. 01. 20. | 13:11:00
Hogyan légy divatos?
Áttekintés a szezon legizgalmasabb utcai trendjeiről
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A tavalyi év igazán különleges és izgalmas trendeket hozott magával. Úgy tűnik nagyon sokat merítettek a divatdiktátorok a retro stílusokból. Egyértelműen visszatért sok unikális darab a hetvenes és nyolcvanas évektől kezdve egészen a kétezres évekig. Ezért a paletta igazán változatosra sikeredett idén. Számtalan olyan darabot tartalmaz, amely sokak régi kedvence lehetett egykoron. Nézzük át tehát, hogy milyen darabok uralják az idei szezonban a divatot.

Retro lábbelik nagy márkák jóvoltából

Sok brand stílusilag visszanyúlt a retro korszakban tervezett darabokig. Például a Mustang cipő kollekcióinak esetében egyértelműen fellelhetőek a régi, nyolcvanas éveket idéző tornacipők vagy sneakerek példányai. Ilyen prototípusokkal a legtöbb ismert márkánál találkozhatunk idén. Az említett Mustang cipő az ecipo.hu oldalán rendkívül nagy választékban megtalálható például. A retro életérzés és dizájn pedig a színeknél is nyomon követhető. A különféle sárga és kék színösszeállítások barnával kombinálva igazán hozzák a nosztalgikus életérzést, valamint remekül passzolnak farmerhoz is mind a nők, mind pedig a férfiak tekintetében. Ugyanez a helyzet a Pepe Jeans márka kollekciójával is. Aki valóban imádja a nosztalgikus hangulatot és az ehhez illő cipőket, az a https://www.ecipo.hu/pepe_jeans.html linken igazán trendi és darabokat találhat. A másik nagy újdonság lábbelik tekintetében a különleges, szinte már a fantasy világot idéző cipők megjelenése. A különféle színek és minták kombinálása és a szokatlan sarokkialakítások nem csupán trendinek számítanak idén, de a megjelenésükkel is kiragadják viselőjüket a hétköznapok szürkeségéből. Egy ilyen bakancs vagy bokacsizma garantáltan feldobja a hangulatot és egyszerűen nem lehet nem észrevenni.

Steppelt, farmer és plüss anyagú kabátok minden mennyiségben

A nyolcvanas évek egyik nagy trendje volt a farmerkabátok elterjedése. Akkor élték világkoruk és annyira népszerűnek számítottak, hogy szinte mindenki farmerkabátot hordott. Habár sosem mentek ki a divatból, mégis egy időre háttérbe szorultak. Szinte meg is feledkeztünk arról, hogy valójában milyen vagány, stílusos darabokról is beszélünk. Népszerűségük mostanában viszont újra visszatérni látszik. A tervezők elővették és megújult formájukban a szezon egyik legtrendibb viseletét jelentik. Talán nem újdonság, de szintén az idei trend nagy győztesei a steppelt kabátok is. Széles kínálatot tártak elénk a tervezők a mostani szezonban belőlük. Ezek a kabátok mindig is léteztek, de ahogyan a farmerkabátok esetében is, évek óta nem számítottak kiemelkedő trend daraboknak. Mostanság viszont kifejezetten kiemelt szerepet kaptak, és a nyolcvanas évek stílusában megálmodott bő szabású oversize darabok viszik a prímet. Az oversize kabát egyébként is nagy divat lett idén. Nem csak steppelt és szövetanyagú változatokkal találkozhatunk, de a gyapjú, szőrme vagy plüss anyagokból készült fazonok is kifejezetten népszerűek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés