Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Biztonságban minden helyzetben egy albérletben is

| 2022. 01. 16. | 14:51:00
XXX
Biztonságban minden helyzetben egy albérletben is
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magyarországon a lakosságnak ugyan nem akkora hányada lakik albérletben mint a nyugati országok, de azért elmondható, hogy a népesség egy meghatározó százalékának a lakhatása ebben a formában megoldott.

Akik albérletben élnek, többnyire megelégednek azzal a gondolattal, hogy a főbérlőjüknek bizonyára van biztosítása (bár ez nem minden esetben igaz). A következőkben megvizsgáljuk, hogy miért érdemes utánanézned, hogy a főbérlődnek pontosan mire terjed ki biztosítási fedezete, és hogy te magad milyen megoldásokat vehetsz igénybe annak érdekében, hogy nagyobb biztonságban érezhesd magad.

Milyen biztosítást köthet a bérlő?

Manapság a legtöbb háztartásban kimondottan nagy értéket képviselnek az ingóságok. Egy-egy elektronikai eszköz (TV, telefon, tablet, laptop, és még sorolhatnánk...) értéke akár egy átlagos havi fizetés mértékét bőven meghaladja, aminek a váratlan elvesztése, ellopása, meghibásodása igen komoly anyagi terheket ró a tulajdonosra. Éppen emiatt érdemes minden esetben biztosítást kötni rájuk, hogy ha bekövetkezik a baj, akkor ne saját zsebből kelljen pótolni az értékeidet, hanem legyen egy biztonsági háló alattad.

Te is szeretnéd, ha minden értéked biztonságban tudhatnád a hétköznapok során? Kösd meg online a lakásbiztosítást! Legyen szó akár teljes körű védelemről vagy csupán az ingóságok megóvásáról, biztosan megtalálod a neked való csomagot.

Hogyan érdemes nekivágni egy biztosítás megkötésének?

Annak érdekében, hogy egy váratlan fordulat esetén minden flottul menjen, érdemes egy leltárt készíteni. Ebben rögzítsd, hogy milyen eszközeid vannak, és azokat mikor, milyen összegért vásároltad. Ezt a táblázatot érdemes már a biztosítás megkötése előtt összerakni, hogy a biztosítási összeg ne legyen végül se túl magas, se túl alacsony.

Ezt a leltári listát tanácsos rendszeres időközönként ellenőrizni, hogy minden tétel megvan-e még, ami szerepel rajta! Ha új tárgyak kerülnek a háztartásodba, azokat is tüntesd fel, lehetőleg a hozzájuk tartozó számlával együtt!

Az eszközeid listáját vezetheted akár papíralapon vagy számítógépen is. Arra azonban mindkét esetben figyelj oda, hogy legyen egy másolatod védett helyen. A fizikai formátumú leltárból nem árt, ha van egy példány egy másik lakásban is, vagy egy tűzbiztos dobozban, a számítógépen tárolt verzióból pedig biztos, ami biztos alapon jobb, ha valamilyen felhőalapú rendszerbe is el van mentve a fájl. Ez azért fontos, mert bármelyik pillanatok alatt tönkremehet egy lakástűz esetén, de akár egy betörés során is elvihetik vagy a lakás beázása alatt is megsemmisülhetnek.

Amennyiben ezeket a lépéseket megteszed, akkor már sokat tettél annak érdekében, hogy a váratlan helyzeteknek felkészülten nézz elébe.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés