Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Három hiba, amit célszerű elkerülni, ha új kerítés vásárlását tervezzük 

| 2022. 01. 13. | 09:45:00
XXX
Három hiba, amit célszerű elkerülni, ha új kerítés vásárlását tervezzük 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Habár egy új kerítés építése egy házépítéshez vagy komplett felújításhoz képest valóban bagatell dolog, azonban itt is akad néhány olyan szarvashiba, amit ajánlott elkerülni annak érdekében, hogy maximálisan elégedettek legyünk a végeredménnyel. 

1. Nem fontoljuk meg alaposan, hogy milyen anyagból legyen az új kerítés

“A fakerítés olyan szép és természetes!”“
"A gabion manapság annyira trendi!”
“Tömör beton paneleket szeretnék, hogy senki ne lásson be az utcáról!”
“Egy klasszikusan elegáns kovácsoltvas kerítéssel biztosan nem lőhetek mellé!”

Mind-mind különböző érvek az egyes típusok mellett. Való igaz, hogy minden egyes kertítésfajtának megvannak az előnyei és a hátrányai, így nincs egyetlen olyan sem, ami mindenkinek megfelelne. 

Az alapanyag kiválasztása során gondoljuk végig, hogy mik a legfőbb elvárásaink, és eszerint döntsünk. Erre ne sajnáljuk rászánni az időt!

Ugyanis roppant kellemetlen lesz, ha csak utólag jövünk rá, hogy nem számoltunk azzal, hogy a fa kerítés rendszeres karbantartást igényel. Illetve az is bosszantó, ha a csodaszép kovácsoltvas kerítés semmit sem takar az udvarból, ezért nem tudunk zavartalanul, az utcai járókelők kíváncsiskodó tekintetei nélkül pihenni a kertben. Valamint ennek az ellenkezője is előfordulhat, hogy a tömör kerítés miatt bezárva érezzük magunkat. 

Kerüljük el ezeket a szituációkat az alapos tervezéssel!

2. A kapuk nem passzolnak a kerítéshez

Az új kerítéshez természetesen új kapukra is szükség lesz, hiszen valahol meg kell oldani az udvarból való ki-be közlekedést. Ha viszont a kapu és a kerítés jól láthatóan elüt egymástól, az nagyon lerontja az összképet. 

Alapvető, hogy az egymáshoz hasonló stílusú darabok remekül passzolnak egymáshoz, így például fa kerítéshez válasszunk ugyancsak fából készült kapukat!

Hogyha pedig a modern, gondozásmentes kerítés mellett tesszük le a voksunkat, akkor érdemes ugyanilyen kapuban is gondolkodni. A Nívó kapuszerkezetek tökéletesen kiegészítik a kerítéselemeket, ugyanis azonos színben és mintázatban rendelhetőek, így még egy árnyalatnyi különbség sem lesz közöttük. 

A modern, stílusos termékeket megrendelésre, egyedi méretben gyártják, így nem kell a kapunyílások méretén változtatni. A kínálatban a kiskapun kívül elérhető még kétszárnyú, illetve egyszárnyú toló- és úszókapu is.

3. Nem mérjük fel kellően a kínálatot

Mivel egy kerítést általában nem csak 1-2 évre vásárolunk, ezért elengedhetetlen, hogy alaposan feltérképezzük a piacot és több gyártó termékeit számításba vegyük! Ne elégedjünk meg a környékbeli kereskedésekkel, keresgéljünk az interneten, akár országos viszonylatban! 

Kérjünk árajánlatot több cégtől, keressünk fel több bemutatótermet, vagy kihelyezett mintaállványt! A cél, hogy minél többféle termékkel megismerkedjünk. Emellett olvasgassunk fórumokat, vásárlói véleményeket, hogy a lehetőségeinkhez mérten a lehető legjobb döntést hozhassuk.

Alapos megfontolás után biztosan megtaláljuk a számunkra tökéletes kerítést!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés