Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hogyan töltődj fel télen?

| 2022. 01. 13. | 09:43:00
XXX
Hogyan töltődj fel télen?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokan nem szeretik a telet az állandó szürkeség, a röpködő mínuszok és a korán érkező éjszakák miatt. Való igaz, ez az évszak sokkal kevesebb lehetőséget kínál számunkra, mint például a nyár. Ugyanakkor ezt a néhány hónapot is túl lehet élni, sőt, ki lehet úgy használni, hogy profitáljunk belőle! 

Ha kint zord az idő, akkor nincs más megoldás, mint bekuckózni otthonunkba, és pihenni. De vajon mit tehetünk a maximális feltöltődésért? Cikkünkben hoztunk néhány hasznos tippet, ami segítheti a kikapcsolódást! 

Lazíts a jakuzziban!

Télen sokan választják a wellnessezést. Egy kellemes wellnesshétvége egyszerre lazítja el és tölti fel a testet-lelket. Hátránya, hogy adott esetben nagyobb távolságot kell utaznunk, illetve nem igazán tudunk egyedül lenni. A felmerülő költségekről pedig még nem is beszéltünk. 

Ha azonban otthonunkban is található egy prémiumkategóriás masszázsmedence, akkor nem kell sehova sem mennünk egy kis kényelemért! A forró víz ellazítja a megfáradt izmainkat, ízületeinket, miközben lelkünk is kiszabadul a hétköznapok feszített tempójából.

Ha eddig még nem rendelkeztünk saját jakuzzival, akkor épp itt az ideje beszerezni egyet! Ne ijedjünk meg kültérre helyezni, hiszen télen a meleg vízben egész biztosan nem fogunk megfázni, viszont annál különlegesebb élményben lehet részünk. 

Sportolj sokat!

Télen sokan szorulnak a négy fal közé, mondván túl hideg és sötét van ahhoz, hogy kimozduljanak. Pedig ha rétegesen felöltözünk, ugyanúgy élvezhetjük a mozgást és a friss levegőt! 

A sportolást a hidegebb hónapok alatt sem szabad háttérbe szorítani. Már napi fél óra séta is jó hatással van egészségünkre, mivel növeli állóképességünket, és erősíti immunrendszerünket, ezáltal ellenállóbbá válhatunk a betegségekkel szemben. 

A mozgás nem csak fizikailag van hasznunkra, de lelkünkre is pozitív hatással van. Mivel edzés során boldogsághormon szabadul fel, ezért utána sokkal nyugodtabbnak, vidámabbnak érezhetjük magunkat, és a stressznek is búcsút inthetünk. 

Tegyél a boldogságodért

A feltöltődésben leginkább azok a dolgok fognak segíteni, amelyek boldoggá tesznek. 

Van, akit például a családdal, barátokkal töltött idő tölt fel teljesen. Ha te is ebbe a kategóriába esel, akkor igyekezz minél több időt tölteni szeretteiddel! Ha nincs lehetőség személyes találkozásra, akkor legalább egy telefonbeszélgetést vagy videóhívást ejtsetek meg!

Mások szeretnek egyedül elmélkedni, elvonulni. Ebben az időszakban jó társaság lehet egy izgalmas könyv, de van, akinek a festés, a rajzolás vagy épp az írás jelenti a maximális kikapcsolódást. 

Ha tehát te is azok közé tartozol, akik nem szívlelik a telet, ideje nézőpontot váltanod! Ha arra koncentrálsz, hogyan használhatod ki az előtted álló időszakot, máris sokat tettél azért, hogy elviselhetőbb legyen az évszak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés