Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Így lesz telefonnal készített fotódból vászonkép

| 2022. 02. 11. | 13:08:00
XXX
Így lesz telefonnal készített fotódból vászonkép
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Biztos gyakran eszedbe jut, hogy milyen jó lenne, ha a jól sikerült telefonos fotókat fizikai formában láthatnád viszont. Ha pedig a hagyományos képnyomtatás helyett valami különlegesre vágysz, csináltass vászonképet a fényképeidből! Mutatjuk, hogyan!

Vászonkép készítése saját fotóból

A vászonképek egy speciális nyomtató segítségével készülnek el, amely egy kifeszített vászonra viszi fel a festéket. Ez a technológia pedig nem akármilyen, hiszen rendkívüli tartósságról tesz tanúbizonyságot Karcmentességet és a színeket megőrző bevonat segítségével akár évtizedekig díszítheti a faladat.

Ezek a domború vászonképek valódi ékei minden otthonnak. A hagyományos, üveges képkeretekkel ellentétben sokkal feltűnőbbek, élénkebb színvilágúak és tartósabbak is. Éppen ezért remek választás, ha úgy döntenél, az általad megörökített fontos pillanatokat viszontlátnád otthonod falán.

Mire figyelj oda?

Ahhoz, hogy a vászonkép gyönyörűen mutasson a lakásodban, fontos, hogy az alapanyag, azaz a fotó is jó minőségű legyen. Bizonyos pixelszám alatt ugyanis homályos, rossz minőségű végeredmény érhető el, éppen ezért törekedj arra, hogy minél jobb minőségű, éles fényképet válassz. 

Szükség esetén a vászonképkészítő cég segít, hogy kihozza az élességet, a ragyogó színeket, és javítson a minőségén. Ehhez azonban valóban egy jó kiindulási alap szükséges.

A másik fontos szempont a kép mérete. Álló vagy fekvő kép esetén elég nehéz egyikből a másikat csinálni anélkül, hogy ne járjon a folyamat pixelveszteséggel. 

Ilyen esetben valószínűleg bele kell nagyítani a fotódba, amely bizonyos részek levágásával járhat. Erre azonban jó megoldás lehet, ha kollázst készítesz a legjobb képekből, amelyeken álló és fekvő fotókat is elhelyezhetsz kedved szerint.

Válogasd össze kedvenc fényképeidet, és készíttess belőlük csodás vászonképet a vaszonkep.hu segítségével!

Így igazítsd a környezethez a képet

A fotó kiválasztás során már érdemes mérlegelned, hogy pontosan hova szeretnéd rögzíteni a vászonképet. Ez ugyanis jelentősen befolyásolhatja a méretét, ezért azt tanácsoljuk, hogy mérd le a potenciális szabad falfelületeket. Ez egy jó kiindulási alap lesz neked és a készítőknek is, hiszen könnyebben tudnak tanácsot adni a méretet illetően.

Fontos szempont az is, hogy a kép színvilága és stílusa mennyire illeszkedik a berendezéshez és a dekorációhoz. Ha elbizonytalanodnál, bármikor kérhetsz akár fekete-fehér verziót is a fényképedből, amellyel garantáltan nem lőhetsz mellé.

Ha pedig teljesen üres és nagyobb felülettel rendelkezel, akkor akár több képet is elhelyezhetsz egymás mellett egyfajta kollázsként. Így gyönyörű galériafal lesz a végeredmény, mely a kedvenc pillanataid mutatja majd.

Emeled új szintre a telefonos fotózást, és készíttess vászonképet fotóidból a vaszonkep.hu közreműködésével! Kérd segítségüket a méretet, stílust illetően, és alkoss valami igazán menőt otthonod falára!

Hirdetés
Hirdetés