Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tegyél meg mindent az egészséges és szép haj érdekében

| 2022. 02. 11. | 13:17:00
XXX
Tegyél meg mindent az egészséges és szép haj érdekében
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Azt már a Biblia megjelenése óta tudjuk, ha szegény Sámsonra gondolunk, hogy a férfi ereje a hajában (is) lakozik. Nincs ez másként napjainkban sem, hiszen a dús, egészséges haj a férfiasság egyik szimbóluma, mégha a genetika sokszor másként is alakítja.

Hajunk állapota árulkodik egészségünkről, lelki dolgainkról, de a leglátványosabban hajápolási szokásainkról is. Ahhoz, hogy büszke lehess fejed ékére, hogy az ragyogó és egészséges legyen, minden tőled telhetőt meg kell tenned. Azonban a több kevesebb elv a hajápolásra is érvényes: ne vidd túlzásba a különféle termékek használatát, a hajformázást, mert az ellenkező hatást érheted el vele.

A gyökerektől hajszálakig 

Az életteli és szép haj az egészséges fejbőrnél kezdődik. A haj nemcsak külső ápolást igényel, hanem elsősorban belülről kell táplálni. A hajszálak a hajhagymákból nőnek ki, nagy részét a keratin alkotja, és színét a melanin határozza meg. A hajszálak folyamatosan, néhány évente megújulnak, naponta kb. 100-150 hajszálunkat veszítjük el, amely normális mértékűnek mondható. 

Ahhoz, hogy a fejbőr és a hajszálak egészségesek maradjanak, vitaminokra, ásványi anyagokra, tápanyagokra van szükség. És persze a hidratálást sem szabad elfelejteni, ugyanis az is nagymértékben hozzájárul a hajszálak nedvességtartalmához, egészségéhez. 

Hajbajok, amelyek orvosolhatók

Hajunk hűen tükrözi egészségi állapotunkat, ezért a legkisebb jelre, rendellenességre is oda kell figyelni. Az egészségtelen életmód, a dohányzás, az elégtelen folyadékbevitel, a kevés alvás is hatással van hajunk állapotára. Akárcsak a környezeti hatások, így a szennyezett városi levegő, a légkondicionálók által keltett száraz levegő, a rosszul megválasztott hajápolók és hajápolási szokások.

A #Barba Italiana hajápoló termékei természetes hatóanyagokat tartalmazó, férfiak számára kifejlesztett készítmények, amelyek kíméletesek mind a hajhoz, mind a fejbőrhöz, illatukkal pedig elvarázsolnak.

Sokan szenvednek a zsíros haj problémájától, amelyet a túlzott faggyútermelés okoz, és lehet örökletes, de okozhatja stressz, illetve a nem megfelelő hajápolók. 

A korpa természetes jelenség, a fejbőr elhalt hámsejtjeit jelenti. Azonban ha nagyobb mértékű, akkor már esztétikailag zavaró és a viszketés miatt kellemetlen is lehet. Korpásodást okozhatnak a hormonális változások, a fejbőr gombásodása, illetve megint csak a rosszul megválasztott hajápolók. 

Hajápolók az egészséges és szép hajért

Az egészséges haj alapja a belső tápláláson felül a hajtípusnak megfelelő hajápoló készítmények használata. De még ennél is többet tehetsz érte, ha betartasz néhány apróságot. Alacsony hőmérsékleten szárítsd a hajadat, használj megfelelő hajkefét, fogyassz elegendő fehérjét, hidratálj. 

A problémák megelőzésre, illetve az egészséges haj visszaállítására lehetőleg szilikon- és SLS-mentes, minél több organikus összetevőt tartalmazó sampont, hajápoló készítményt használj.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés