Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mi az, amit a mini implantátumos műfogsorrögzítésről tudni érdemes?

| 2022. 08. 12. | 11:50:00
XXX
Mi az, amit a mini implantátumos műfogsorrögzítésről tudni érdemes?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A mini implantátumos műfogsorrögzítés a foghiányok pótlásának az egyik lehetősége. Azok számára nyújthat megbízható megoldást, akik eddig ódzkodtak a teljes műfogsoroktól, mert féltek a kínos helyzetektől. 

A mini implantátumos műfogsorrögzítés 

A mini implantátumos műfogsorrögzítés segítségével kényelmes és biztonságos lehet a műfogsor viselése. A módszert a Jildent Clinique szakorvosai is alkalmazzák, mert ezáltal a teljesen kivehető fogsor is rögzíthetővé válik.

A speciális mini implantátumoknak köszönhetően nem kell attól tartani, hogy a fogsor elmozdul vagy kiesik. A viselője kifogástalan fogsorral gondtalanul élheti a mindennapjait, és nem kell aggodalmaskodnia. Nevethet, étkezhet bátran, mert a fogsora stabilan áll a helyén.

Miként zajlik a mini implantátumos műfogsorrögzítés?

A módszer kidolgozása kifejezetten nagy mérföldkövet jelentett napjaink fogászatában. Ennek a beépíthető mini implantátum rendszernek a teljesen kivehető műfogsorok rögzítésében van óriási szerepe. Direkt ennek az érdekében fejlesztették ki.

A mini implantátumok beültetését mindig helyi érzéstelenítésben végzik, ami lényegében egy olyan rövid kezelés, ami minimális sebészeti terheléssel jár. Előnye, hogy hamar gyógyul, mert nincs sebképződés, így sebgyógyulás sem. A mini implantátumok eltérnek a klasszikus implantátumoktól, azokhoz képest vékonyabbak, ezért jellemzően metszés és csontfeltárás nélkül is behelyezhetőek az állcsontba az ínyen keresztül. Azoknak is megoldást jelenthetnek, akiknél a normál implantátumokhoz nincs elegendő csontállomány.

Az eljárás alkalmával az alsó műfogsor rögzítéséhez négy, a felső protézis rögzítéséhez pedig hat darab mini implantátum beültetése szükséges. A műfogsorba speciális gumigyűrűs házakat tesznek, amelyek mintegy patentként finoman rápattannak az implantátum gömbfejű végére, ami az íny fölé emelkedik. Ennek eredményeképpen a műfogsor biztonságosan rögzül, nem kell műfogsorragasztót használni. 

Miből készülnek ezek a mini implantátumok?

A fémallergiásoknak sem kell aggódniuk: ezek a mini implantátumok ugyanis titánból készülnek, ami nem allergizál. A szervezet maximálisan befogadja, a csontszövet körbenövi - szervülni tud. Ezek a tűimplantátumok tartós megoldást jelenthetnek azoknak is, akik már régóta elégedetlenek a kivehető fogpótlással, műfogsorral.

Milyen előnyei vannak a mini implantátumos műfogsorrögzítésnek?

  • Az eljárás szerencsére nagyon sokféle előnnyel rendelkezik:
  • Műfogsor a nap minden pillanatában stabilan a helyén marad.
  • Nem feltétlenül kell új műfogsor hozzá, a már meglévőhöz is alkalmazható.
  • Lehetővé teszi az étel alapos megrágását és ezzel az emésztési funkciók segítését.
  • Mindenki bátran eheti a kedvenc ételeit, nem kell attól tartani, hogy a fogsor beleragad, vagy elmozdul.
  • Nem kell többé műfogsorragasztó.
  • Kényelmes, természetes, visszaadja az önbizalmat. 

Válaszd ezt a megoldást, ha a műfogsorviselés eddig kényelmetlenséget okozott! Élj a lehetőséggel te is!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés