Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mindent az infra hősugárzó használatáról

| 2022. 09. 12. | 16:45:00
XXX
Mindent az infra hősugárzó használatáról
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Napjainkban a lakások, családi házak, munkahelyek fűtésében nagy jelentőséggel bírnak az energiatakarékos, környezettudatos, gazdaságos fűtés módok. A pénztárca kímélete mellett fontos szempont az is, hogy a Föld energiatartalékai végesek és sajnos kimerülőben vannak, ezért olyan megoldásokat kell választanunk, amik erre tekintettel vannak.

Kiegészítő fűtési megoldás

A bevezetőben említett kérdések megoldásában az egyik figyelemre méltó alternatíva lehet a Webkazán oldalán megtalálható infra hősugárzó alkalmazása. Ez egy elektromos fűtési eszköz, működési elve a hőfelvételre képes testek felmelegítésén alapul. Ez azt jelenti, hogy nem a helyiség levegőjét melegíti fel először, hanem a környező testeket, embereket, bútorokat, mindezt igen hatékonyan és gyorsan, így szinte azonnal érezhető a hatásuk.

Ökológiai alternatívát jelenthetnek a hagyományos fűtési módokkal szemben, nincs károsanyag-kibocsátás, és nem szennyezik a környezetet, valamint zajtalanul, páramentesen fény- és hangjelenség nélkül működnek.

Hol érdemes használni?

Alapvetően ezek a hősugárzók mobil változatok, tehát bárhol bevethetők, ahol van elektromos csatlakozó. Használható akár a hagyományos fűtés kiegészítésére, akár olyan kisebb helyiségek fűtésére, ahol nincs elsődleges fűtési mód. Lehet ez fürdőszoba, előszoba, folyosó, de még kisebb kültéri részeken is megoldás lehet.

Hűvösebb nyári vagy őszi napokon, mikor a nappalok még melegek, de esténként már hidegebb van, akár vendéglőkben is használható. Nagy előnye, hogy másodpercek alatt melegszenek át a testek, és ehhez nagyon kevés áramot használ, ami szintén lényeges szempont. 

Hogyan válassz infra hősugárzót?

Elsősorban azt kell eldönteni, hogy milyen célra szeretnéd használni ezt a modern eszközt! Megjelenésében is változatos a kínálat, formatervezett külsővel, különböző méretben és teljesítménnyel kaphatók, sőt, még távirányítós változatban is.

Az egészen kicsi, falra szerelhető készüléktől a hatalmas méretű, akár csarnokok fűtésére is alkalmas paneleig nagy a lehetőségek tárháza. Vannak olyan formatervezett készülékek is, amelyek bármilyen berendezésű helyiségben szépen mutatnak. 

Néhány fontos tanács

A infra hősugárzók is árammal működnek, ezért néhány szabályt be kell tartani! 

Csak addig legyen csatlakoztatva a dugaljhoz, amíg használod, utána áramtalanítsd, nehogy valamilyen hálózati probléma meghibásodást okozzon!

Sose takarjuk le, mert úgy könnyen leéghet! Víz ne érje, külső burkolatát kikapcsolt állapotban szárazon törölgesd le! A burkolat általában olyan anyagból készül, ami nem szennyeződik.

Az infra hősugárzók nagyon jó megoldást jelentenek a kiegészítő fűtések kialakításában, és nagy jövő előtt állnak, hiszen minden elvárásnak megfelelnek, korszerűek, energiatakarékosak és semmilyen káros anyagot nem bocsátanak ki. Egyre inkább előtérbe kerülnek ezek a követelmények, hiszen világszerte nagy küzdelmet vívunk a klímaváltozás és az üvegházhatás ellen. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés