Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szabályozottabb lesz az online szerencsejáték újévtől Magyarországon

| 2022. 09. 21. | 15:15:00
XXX
Szabályozottabb lesz az online szerencsejáték újévtől Magyarországon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az interneten működő iparágak közül talán a legnagyobb fejlődést az online szerencsejáték-ipar valósította meg, különösen az elmúlt években. A gombamód szaporodó oldalak olyan szórakozási lehetőségeket kínálnak, mint a különböző kaszinójátékok, vagyis a rulett, a blackjack, a póker, a nyerőgépes játékok és ezek számos új változata. Emellett igen gyakran ugyanaz a szolgáltató a kaszinózás mellett online sportfogadási lehetőségeket is kínál a felhasználóknak.

Az online szerencsejáték-oldalak nagyjából egyidősek a tömeges internethasználattal. Az első ilyen platform még 1992-ben indult el, ám ekkor még nem volt lehetőség valódi pénzes tétekre. Erre várni kellett néhány évet, amíg a technológiai fejlődés ezt lehetővé tette. A valódi pénzes kaszinók 1996-ban jelentek meg. Ami pedig a sportfogadást illeti, érdekesség, hogy az egyik első ilyen platformon, 1997-ben még úgy nézett ki a fogadás, hogy a tétünket telefonon kellett megtenni. A folyamatos fejlődés következtében azonban a mai oldalak köszönőviszonyban sincsenek a 25 évvel ezelőttiekkel. Ezeken az oldalakon gyakran nagyszerű bónuszok várnak bennünket, amelyekhez elég egy kódot beírni, amiről többet is megtudhatsz, ha a https://xn--betbnuszkd-jbbf.com/bet365-kaszino-bonusz-kod/ címre kattintasz.

Ami az online kaszinózással kapcsolatosan pedig kiemelten fontos, az a biztonság. Ezeken az oldalakon a játékosok fiókot nyitnak, pénzt fizetnek be, néha nem is keveset, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy az adott oldal milyen intézkedéseket tesz annak érdekében, hogy pénzünk és adataink biztonságban legyenek. Másrészt, abban is szeretünk biztosak lenni, hogy az oldal is betart minden szabályt és valóban azt kínálja, amit ígér.

Az online szerencsejáték-ipar ma már biztonságosnak tekinthető, hosszú évek tisztulási folyamata után eltűntek az olyan kalandorok, akik csak gyors meggazdagodásra vártak. Ezt a nemzeti és nemzetközi szabályozások is nagyban elősegítették. Magyarországon ez a terület jogi szempontból eddig kissé fehér folt volt, ez azonban most megváltozik.

Magyar hatóság adja ki az engedélyeket

Az idén elfogadott jogszabály értelmében újévtől a külföldi kaszinók, ha legálisan kívánnak működni Magyarországon, itteni engedélyt kell, hogy kiváltsanak. A törvény szerint a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának a hatáskörében lesz ez az iparág, ez a testület lesz illetékes az engedélyek kiadásában, de emellett a kaszinók folyamatos felügyeletét is végzik.

Ez a jogszabály előírja többek között, hogy a kaszinóoldalaknak minimum egymilliárd forintos törzstőkével kell rendelkezniük, az engedély kiváltásáért pedig 600 millió forintot fizetnek. Ez az engedély hét évig érvényes, utána igényelni kell annak meghosszabbítását. Ehhez a kaszinónak be kell tartania minden előírást, beleértve a felelősségteljes szerencsejáték melletti elkötelezettséget is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés