Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Erkélyek, teraszok praktikus és elegáns védelme napellenzővel

| 2023. 05. 17. | 14:08:00
XXX
Erkélyek, teraszok praktikus és elegáns védelme napellenzővel
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A családi házak nyitott teraszának, erkélyeknek, vendéglátóhelyek és szállodák kerthelyiségeinek elengedhetetlen kellékei a napellenzők, főleg abban az esetben, ha a fekvésük miatt gyakran süt oda a nap. Jó érzés kint lenni sokat a friss levegőn a meleg napokon is, de ha túlzottan erős a napsütés, nemcsak kellemetlen, hanem egészségre ártalmas is lehet akár a rövidebb idejű kint tartózkodás is.

Ahogy elkezd erősen tűzni a nap, bemenekülünk a lakásba vagy az étterem belső helyiségébe, ahol nem érhetnek el minket a káros UV-sugarak. De hiába a klíma, bent a zárt térben lenni nem ugyanaz, mint kint a szabadban. Ám választhatunk a Topredőny kínálatából napellenzőt, amely nemcsak hasznos, hanem dekoratív eleme is lesz házunknak.

A napellenző működése

Az igényekhez és a körülményekhez is igazodniuk kell ezeknek az árnyékolóknak, mert nem mindegy, hogy mit hova lehetséges felszerelni, és az sem, hogy kinek mire van szüksége pontosan.

A működtetésük történhet kézi erővel egy tekerőkar segítségével, amely a legegyszerűbb típus, mert nincs szükség hozzá elektromos áramra. Könnyedén mozgathatjuk, nem kell hozzá nagy erőkifejtés, viszont nagyobb méret esetén, úgy 5-6 méter felett már ideálisabb a motorizált kivitel.

Ebben az esetben egy hirtelen feltámadó erős szél sem okozhat gondot, hiszen egy gombnyomással gyorsan tudjuk szabályozni a napellenzőt, viszont kézi tekerésnél az időjárás váratlan változása kellemetlenséget okozhat.

A vászon anyaga

Szálankénti impregnálással, sűrűn szőtt szövetekből készül a színvonalas és strapabíró napellenző anyaga, amely tartóssága a vitorlavászonéval vetekszik. Kisebb esőzések alkalmával nyugodtan ülhetünk alatta, de megvéd a káros UV-sugaraktól, ezáltal a leégéstől is.

Az esztétikum szempontjából nagyon fontos, hogy milyen színt és mintát választunk, ezt azonban érdemes valós termékminták alapján eldönteni. A Topredőny az ingyenes helyszíni felmérés során erre is lehetőséget biztosít.

Ellenáll-e a szélnek a könyökkaros napellenző?

Az erős szélnek kitett helyeken elhelyezett napellenzőket célszerű motoros szélvédelemmel ellátni. A szenzorok érzékelik a szél sebességét, így egy bizonyos erősség felett automatikusan feltekerik a vásznat, ami így biztonságban lesz. A szenzorokat mindig a napellenzőhöz közel kell elhelyezni oly módon, hogy szélnek, fénynek, esőnek ne legyenek kitéve.

A kisebb méretű napellenzők 40-50 km/h-s szélnek is ellenállnak, a nagyobbak 35-40 km/h-s erősségű széllökéseket képesek kibírni. A viharos szél könnyen belekaphat a textilfelületbe és megterhelheti a szerkezetet és a rögzítési pontokat.

Nagyon fontos, hogy megfelelő rögzítőanyaggal legyenek odaerősítve az árnyékolók a szarufára, a falfelületre vagy a szabadon álló állványra.

Ha tapasztalt szakemberekre bízzuk a szerelést és jó minőségű napellenzőt vásárolunk, akkor tartósan tudjuk élvezni az általa nyújtott előnyöket az erkélyünkön vagy a teraszunkon.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés