Hirdetés

Hirdetés

Miskolci cég vezeti a NAV feketelistáját

MTI

2016.07.23. 14:39

Miskolci cég vezeti a NAV feketelistáját
A kép illusztráció

Mondhatni, vastag tollal írták meg az adósok sarát.

Hirdetés

221 cég és magánszemély neve szerepel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal jelentős adóhiányt felhalmozó adózókat ismertető legfrissebb listáján, amelyet a szervezet csütörtökön tett közzé honlapján. 

A lista első helyén a miskolci Zádor-Fém Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. áll több mint 1,555 milliárd forintos adóhiánnyal, amelyhez 974 millió forint feletti jogkövetkezmény társul.

  • A második legnagyobb adós a kecskeméti Nyári Joker Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1,138 milliárd forint feletti adóhiánnyal és közel 587 millió jogkövetkezménnyel.
  • A harmadik helyezett a budapesti Distribution Import-Export Kft., amelynek adóhiánya megközelíti a 935 millió forintot, a jogkövetkezményeké pedig meghaladja a 608 milliót.

Magánszemélyek

A magánszemélyek közül

  • egy perkátai adózó, Horváth Géza Jenő viszi a prímet közel 767 millió forint adóhiánnyal, amelyet több mint 1,592 milliárd forint jogkövetkezménnyel fejeltek meg. A második legnagyobb adóhiányos magánszemély
  • a budapesti Nagy Csaba József több mint 517 millió forinttal, amelyhez több mint 1,047 milliárd forint jogkövetkezmény társul, a harmadik pedig az
  • ugyancsak budapesti Prekuta Bálint 417 millió forint feletti adóhiánnyal és közel 423 milliós jogkövetkezménnyel. 

 Egymilliárd forint feletti adóhiánya két adózónak van, 500 millió forint feletti pedig 21-nek, közülük kettő magánszemély. A listára felkerült 71 magánszemélyből 15-nél 100 millió forint feletti adóhiányt állapított meg az adóhatóság. 

A NAV negyedévente teszi közzé azon adóalanyok listáját, akiknél az előző negyedévben jogerőre emelkedett határozatában magánszemélyek esetében 10 millió, más adózók esetében 100 millió forintot meghaladó adóhiányt állapított meg. A listán szereplő cégek közül ezúttal is sok az olyan társaság, amelynek az adószámát törölték, felfüggesztették vagy kényszertörlés alatt áll.

NAVadózásfeketelista

Hirdetés

Hirdetés