Hirdetés

Hirdetés

Hat újabb telephelyet vásárolt a Bige Holding

A nyíregyházi milliárdos nagybefektető növényvédőszer tárolására vett raktárakat

agrárszektor.hu

2016.08.01. 15:30

A társaság a közeljövőben további telephelyek vásárlását tervezi belföldön és exportpiacain egyaránt.

Hirdetés

Hat telephelyet vásárolt a Bige László milliárdos nagybefektető tulajdonában lévő Bige Holding cégcsoport a Cargill Magyarország Zrt.-től – tudta meg az agrárszektor.hu. A holding közlése szerint a telephelyeken lévő raktárak csomagolt műtrágya, termény, vetőmag és növényvédő szer tárolására egyaránt alkalmasak.

A Bige Holdinghoz tartozó pétfürdői Nitrogénművek Zrt. Somogy megyében Barcson, Nagyatádon és Kiskorpádon, Tolna megyében Hőgyészen és Nagydorogon, Békés megyében pedig Nagykamaráson vásárolt telephelyeket a Cargill Magyarország Zrt.-től – írja a portál. Ezzel a cégcsoport magyarországi telephelyeinek száma 10-re bővült, mivel a szintén holdingtag NZRT-TRADE Kft. a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagykállóban, a Békés megyei Sarkadon és a Bács-Kiskun megyei Bátmonostoron, míg a Nádudvari Agrokémiai Kft. a Hajdú-Bihar megyei Nádudvaron üzemeltet telephelyet. (Külföldön pedig a Nitrogénművek Zrt. romániai leányvállalata is vásárolt nemrég Romániában, Temes megyében két telephelyet).

A telephelyeken elhelyezkedő raktárak alkalmasak csomagolt műtrágya mellett termény, vetőmag és növényvédő szer tárolására – közölte a cégcsoport. A Bige Holding a közeljövőben további telephelyek vásárlását tervezi belföldön és exportpiacain egyaránt.

Hirdetés

Hirdetés