Hirdetés

Hirdetés

Csaknem 8 milliárdos beruházás Nyíregyházán!

Logisztikai raktárat épít a Révész-Nyírlog Kft.

MTI

2016.09.06. 11:15

Csaknem 8 milliárdos beruházás Nyíregyházán!

Naponta negyven kamion áruforgalmát biztosítja majd.

Hirdetés

(frissítve)

Logisztikai raktárat épít nettó 7,8 milliárd forintból, állami támogatással a Révész-Nyírlog Logisztikai, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Nyíregyházán. A beruházás alapkövét kedden tették le a nyírségi nagyváros ipari parkjában - adta hírül az MTI.

Ahogy arról a Szabolcsihír már beszámolt, több mint 52 ezer négyzetméter alapterületű raktár naponta negyven kamion áruforgalmát biztosítja majd. A 2017 májusára elkészülő fejlesztés a tervek szerint 50-80 embernek adhat munkát.
Az ünnepségen Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára elmondta: a logisztika a magyar gazdaság egyik fő hajtóerejének számít, a nemzetgazdasági teljesítmény 6,5 százalékát adja és mintegy 500 milliárd forint adóbevételt produkál minden évben.

A keleti országrészben a logisztika az egyik legfontosabb iparággá nőtte ki magát, de az ágazat súlya országosan is jól érzékelhető - jelezte Magyar Levente. Az államtitkár beszédében országos kihívásnak nevezte az egyre bővülő ipari parkok és újabb beruházások kiszolgálását mennyiségi és minőségi munkaerővel.

A kormány a különböző programokkal és intézkedéssel részben már megadta és a jövőben is meg fogja adni a választ erre a kihívásra - jelezte Magyar Levente, aki hozzátette, remélhetőleg ez a vidék is lépést tud tartani a magyar és külföldi befektetők Nyíregyháza és térsége iránt megnyilvánuló növekvő érdeklődésével.
Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára elmondta: 2015-ben 152 millió tonna áru mozgott a közúton, vasúton és vízi úton, és körülbelül 38 360 millió árutonna-kilométer a hazai szállítmányozás teljesítménye. Emiatt szükség van az útfejlesztésekre, a térségben tovább épül az M3-as autópálya és megépül az M34-es gyorsforgalmi út is - közölte az államtitkár. Tasó László hozzátette, idén emellett a komplex útfelújítási program révén Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 5,4 milliárd forintot fordíthatnak az úthálózat felújítására, jövőre pedig országosan 100 milliárd forintból újulhatnak meg az utak.

Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP), Nyíregyháza polgármestere az eseményen azt hangsúlyozta, a beruházó Révész Bálint nyíregyházi vállalkozó, helyi vállalkozás lesz a kivitelező cég, a fejlesztés nagysága pedig jól jelzi, hogy erre a szolgáltatásra igény és piac egyaránt van.

Kozák Attila projektfelelős az MTI kérdésére elmondta, a társaság közvetlen forrásként és különböző adókedvezményekkel együtt nagyságrendileg körülbelül 1,5 milliárd forint támogatást kap a kormánytól.

Hirdetés

Hirdetés