Hirdetés

Hirdetés

Nyíregyházát is szeretik a debreceni reptérre érkezők

civishir.hu

2016.09.06. 08:44

Nyíregyházát is szeretik a debreceni reptérre érkezők

Rekord a légikikötőben!

Hirdetés

2016 augusztusában 51 százalékkal többen, mint egy évvel korábban, azaz összesen 33 080 légi utas fordult meg a  Debrecen Airporton. Az első nyolc havi utasforgalom 79 százalékkal haladta meg a tavalyi év azonos időszakát. Ez az eredmény rendkívül örvendetes és egyértelműen köszönhető a Wizzair decemberi bázisnyitással kapcsolatos desztináció- és kapacitásbővülésnek, valamint a Lufthansa új müncheni menetrend szerinti járatainak és a sikeres nyári charterforgalomnak egyaránt.

A Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója, Tamás László a 2016-os augusztusi és az első nyolchavi eredményeket örömmel összegezte: 

– Az első nyolc hónapban annyi utasunk volt, mint Debrecen város teljes lakossága, és még 4 hónap hátra van az évből. Elsősorban a Wizzair és a Lufthansa, valamint a nyári erős kiutazó charterforgalomnak köszönhetően a 2016-os év második legerősebb havi utasforgalmát jelenthetjük ma be. Kelet-Magyarországról és kb. 200 km-es vonzáskörzetből a határon túli, partiumi utasok mellett egyre gyakrabban jönnek hozzánk utasok Kárpátaljáról sőt a Felvidékről is. Az új járatokkal nap mint nap jelentősen fejlődik a beutazó turizmus az Egyesült Királyságból, a BENELUX országokból, Németországból, Olaszországból, Franciaországból és Svédországból, ami hozzájárul az idegenforgalom dinamikus fejlődéséhez, sok új munkahelyet teremtve mind Debrecenben, mind a kelet-magyarországi és határon túli régiókban egyaránt. Sok Debrecenbe érkező utas, Nyíregyházára, Miskolcra, Hajdúszoboszlóra, a Hortobágyra, Tokajra sőt Gyulára is ellátogat vagy onnan érkezik hozzánk.

Debreceni Repülőtérutasforgalom

Hirdetés

Hirdetés