Hirdetés

Hirdetés

A kormány szerint hasznos a SZÉP-kártya

www.mti.hu

2016.10.08. 15:07

A kormány szerint hasznos a SZÉP-kártya

Jó a családoknak és a turizmusnak.

Hirdetés

A kormány elkötelezett a SZÉP-kártya fenntartásában, mivel úgy vélik, az egyaránt jó a turizmusnak és a magyar családoknak - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség szombaton az MTI-vel. A közleményben határozottan cáfolták, hogy a kabinet a SZÉP-kártya megszüntetéséről döntött volna.


 A kormány ezzel szemben 2016 júniusában arról határozott, hogy 2017-ben a legkedvezőbb adózású béren kívüli juttatások 450 ezer forintos keretéből a versenyszférában 100 ezer forint adható készpénzben, további 350 ezer forint pedig SZÉP-kártyán - fejtették ki. Továbbá hozzátették, hogy a közszférában adható 200 ezer forintos keretből 100 ezer forint készpénz mellett a fennmaradó összeget adhatják a munkáltatók SZÉP-kártyán.

Kiemelték, hogy a SZÉP-kártya a belföldi turizmus motorja, hiszen folyamatosan emelkedik azoknak a magyar családoknak a száma, akik a kártyát használják. A SZÉP-kártya forgalma az utóbbi két évben több, mint 15 százalékos növekedést mutatott. A bevezetése óta eltelt öt év alatt pedig 350 milliárd forintnál is nagyobb mértékben járult hozzá a hazai turizmus forgalmának növeléséhez.
A Magyar Turisztikai Ügynökség Tájékoztatása szerint a SZÉP-kártya feltöltéseinek összege 2015-ben meghaladta a 90 milliárd forintos rekordot. Ebből az összegből a több mint 1,5 millió kártyatulajdonos 83 milliárd forintot költött szállásra, étkezésre és egyéb kikapcsolódási lehetőségekre - tették hozzá.

gazdaságSZÉP-kártya

Hirdetés

Hirdetés