Hirdetés

Hirdetés

Nyíregyházán is jó példát mutat az NI Hungary Kft.

szabolcsihir.hu

2016.10.01. 10:29

Nyíregyházán is jó példát mutat az NI Hungary Kft.

Szoros és gyümölcsöző együttműködés a debreceni partnerrel.

Hirdetés

A Nyíregyházi Szakképzési Centrum Bánki Donát Műszaki Középiskolával a 2014/15-ös tanév óta egyre intenzívebb az NI Hungary Kft. kapcsolata. Számos diák az NI debreceni leányvállalatánál tölti a nyári gyakorlatát, az NI munkatársai pedig rendszeresen részt vesznek a Bánki Nyílt napon, ahol többek között bemutatót és karrierbeszélgetést tartanak. A nyíregyházi oktatási intézményben szeptember 30-án közös sajtótájékoztatót tartottak, ahol adományok átadására is sor került.

Az NI Hungary Kft. mindig kiemelt hangsúlyt fektet a műszaki iskolák támogatására, mint például a nyíregyházi Bánki Donát Műszaki Középiskola esetében is.

– Az együttműködés az intézménnyel kitűnő és minden esély adott arra, hogy közösen elérjük azt, hogy belőletek minél jobb szakember váljon

– hangsúlyozta a diákokhoz intézett köszöntőjében dr. Ábrahám László. Az ügyvezető szerint a cégek sokat tudnak tenni azért, hogy a szakképzés színvonala emelkedjen. Két éve elérhető az a könnyítés, amely lehetővé teszi a cégek számára, hogy bármilyen eszközt áfamentesen adományozzanak, abban az esetben, ha azt oktatási intézmény kapja.

– Úgy gondolom, hogy ez remek lehetőség a nyíregyházi vállalkozások számára, hogy a vonzáskörzetükben lévő iskolákat támogassák. Jó lenne, ha minél szélesebb körben, minél többen élnének ezzel a lehetőséggel – tette hozzá a szakember.

Gurbánné Papp Mária, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta, a "Bánkisok" példát mutatnak, hogy hogyan kell a munkaerőpiaci igényeknek is megfelelő oktatást kialakítani. Ez pedig azért fontos, mert az iskola befejezése után a magas színvonalú elméleti és gyakorlati tudással rendelkező fiatalok azonnal munkába tudnak állni. Meggyőződése, hogy a műszaki középiskola rendkívül széles képzési palettájában, ahol 1500 tanulnak, további lehetőségek vannak, akár az NI, akár más elektronikai cégek irányába.

Nem csak eszközt, tudást is adnak

Magyar Krisztián, az NI Hungary Kft. gyártási operációs igazgatója szerint az ipar és az oktatás közös érdeke a szakképzett munkaerő hiányának csökkentése. Az NI célkitűzése az, hogy az intézmények, többek között a Bánki is igazi tudásbázist építsenek ki és jól felszerelt tanműhelyekkel rendelkezzenek. Ebben a folyamatban partner a debreceni cég, vagyis nemcsak eszközökkel, hanem a gyártási technológia bemutatásával, a szaktanárok oktatásával, a diákok szakmai gyakorlatra történő utazási költségeinek átvállalásával is segít.

A nyíregyházi iskola tavaly két darab szervert, 13 NI Elvis laboratóriumi műszert, illetve 5 darab myDAQ mérésadatgyűjtő eszközt, valamint LabView és Multisim szoftvereket kapott a debreceni vállalattól. Most pedig 2 laptoppal, 6 asztali számítógépgel és monitorral támogatják a minél magasabb színvonalú szakképzést.

Juhász Ferenc, a Bánki Donát Műszaki Középiskola és Kollégium igazgatója megköszönte az újabb adományt és kifejezte reményét, hogy a kapcsolat tovább fejlődik. A harmadik éve tartó kooperáció tapasztalata az, hogy az évközi és a nyári gyakorlatoknak köszönhetően egyre több diák szeretne az NI Hungary Kft. munkavállalója lenni. Ez szerencsére már több esetben is sikerült, amely újabb motivációt nyújt a jelenleg még tanulók részére.

Hirdetés

Hirdetés