Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb 103 dolgozóval bővít a Master Good cégcsoport

| 2016. 10. 06. | 10:39:00
Minden harmadik csirkét Magyarországon a rétközi vágóüzemben dolgoznak föl.
Újabb 103 dolgozóval bővít a Master Good cégcsoport
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Master Good cégcsoport – amely tevékenységének meghatározó részét Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében végzi – Magyarország egyetlen 100 százalékban integrált csirke profilú vállalkozása. Minden harmadik csirkét Magyarországon a kisvárdai vágóüzemben dolgoznak föl - írja az Agrotrend.hu. Az elmúlt évek sikeres beruházásai, valamint a kedvező piaci környezet lehetővé tette, hogy a cégcsoport következő 3 éves fejlesztési terve szintén a növekedésről szóljon.

Idén 25 százalékkal növelte kapacitását

A vállalkozásban 450.000 szülőpár tyúkot tenyésztenek, 65 millió tojást keltetnek ki, a kikeltetett 52 millió csibét részben saját baromfi telepeken, részben integrált csirkehizlaló telepeken nevelik föl.

Ebben az évben a levágott és feldolgozott csirke mennyisége jelentősen meghaladja a 100.000 tonnát, azaz minden 3. csirkét Magyarországon a kisvárdai vágóüzemben dolgoznak föl.

A kisvárdai vágóüzem június elejétől további 25 százalékkal növelte kapacitását és teljesítményét. A bővüléshez ez csak az első, de nem a legfontosabb lépés, hiszen a Master Good cégcsoport tulajdonosai elhatározták, hogy az integráció minden elemében (működési területén) további jelentős kapacitásbővítést érdemes és kell is végrehajtani - írja az agrárgazdasági hírportál.

2017. június 30-ra kész

A Master Good Kft. kisvárdai telephelyén – közel 70 százalékos készültségi állapotban – folyik egy jelentős kapacitás bővítő fejlesztés. Ennek várható bekerülési összege 8,9 milliárd Ft lesz. A beruházás befejezése 2017. június 30-ig megtörténik. A fejlesztés üteméhez igazodva a kisvárdai gyár 2017. második negyedévében további 15 százalék kapacitás bővítést tervez, ami nemcsak az árbevételt növeli arányosan, hanem további foglalkoztatást is lehetővé tesz.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés