Hirdetés

30 milliárdos beruházás a Beregben. Szerdától újra gyártanak OSB-lapokat

Szabolcsihír

2016.11.07. 14:40

30 milliárdos beruházás a Beregben. Szerdától újra gyártanak OSB-lapokat
fotók: SWISS KRONO

Nyitás előtt a svájci cég.

Hirdetés

Szerdán avatják Vásárosnaményban a SWISS KRONO új telephelyét. Európa egyik vezető faanyag gyártója, a több mint 50 éves tapasztalattal rendelkező svájci Krono csoport a régi helyén teljesen új gyártóüzemet hozott létre Bereg központjában.

 

Az 1988-ban alapított INTERSPAN Faipari Kft. és a mai SWISS KRONO Kft. Magyarországon vásárosnaményi székhellyel a SWISS KRONO GROUP-hoz tartozik és az első gyártási telephely volt Svájcon kívül. Kezdetben a magyarországi SWISS KRONO Kft. a nyers faforgácslapok és a laminált forgácslapok gyártására specializálódott a bútorok és belső berendezési tárgyak számára.

Az elmúlt években a kiváló minőségű OSB termékek iránt a nemzetközi piacokon jelentősen megnőtt az igény – és a magyarországi SWISS KRONO Kft. meg is ragadta a lehetőségét.

A magyarországi telephely a modern ContiRoll®- gyártósor segítségével a SWISS KRONO OSB bright három fajtáját fogja gyártani. 

A régi berendezéseket teljesen újra cserélték a vásárosnaményi telephelyen. A német Siempelkamp cég által gyártott, a kor legmodernebbjének számító gyártóberendezést helyezik üzembe. A 2,80 m x 28,80 méteres présgép SWISS KRONO OSB bright lapokat gyárt majd végtelenített eljárással. A mintegy 30 milliárdos beruházás költségeit a svájci cég tulajdonosa viselte.

Kázmér Szilárd ügyvezető a Szabolcsihírnek elmondta: naponta 800 köbméter lapot fog gyártani a gépsor.

A termékeket a világ minden táján értékesítik majd, de elsősorban a környező országok - Románia, Szerbia, Németország és Olaszország piacaira számítanak, a hazaiak mellett. Az új üzemet az Ilk felé vezető Ipar úton avatják.

Filep Sándor, a 8700 lelkes Vásárosnamény polgármestere kiemelte:

110 új munkahelyet teremt a beruházás, és annak különösen örül, hogy a korábban bezárt üzem volt dolgozói közül 70-80-at újra foglalkoztatnak az üzemben, a fennmaradó létszámban pedig fiatal, több nyelvet beszélő szakembereket alkalmaznak.

Az újranyitásból Vásárosnaménynak komoly iparűzési- és épíményadó bevétele származik a jövőben.

 

Galéria

Hirdetés

Hirdetés